"Taçsız Kral"ın heykeli dikildi

Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran “Taçsız Kral” lakaplı İzmirli efsanevi futbolcu Metin Oktay’ın anısını yaşatmak için hazırlanan heykel, futbola başladığı yer olan İzmir’in Konak ilçesinde adı verilen parka dikildi. Futbola İzmir’in Konak ilçesinde amatör kulüplerinden Damlacıkspor’da ve Yün Mensucat’ta başlayan, ardından İzmirspor ve Galatasaray’da efsaneleşen, yaşadığı gol kra

Yayınlanma: 07.11.2016 - 15:26
Abone Ol google-news

Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran “Taçsız Kral” lakaplı İzmirli efsanevi futbolcu Metin Oktay’ın anısını yaşatmak için hazırlanan heykel, futbola başladığı yer olan İzmir’in Konak ilçesinde adı verilen parka dikildi.
Futbola İzmir’in Konak ilçesinde amatör kulüplerinden Damlacıkspor’da ve Yün Mensucat’ta başlayan, ardından İzmirspor ve Galatasaray’da efsaneleşen, yaşadığı gol krallıklarıyla tarihe geçen Metin Oktay anısına hazırlanan heykelin açılış törenine “Taçsız Kral”ın o dönemdeki takım arkadaşları, İzmirli spor kulüplerinin yöneticileri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Galatasaraylı taraftarlar katıldı.
Metin Oktay’ın İzmir’de yetişmiş, İzmir’de futbol hayatına başlamış ve Galatasaray’da abideleşmiş bir isim olduğunu dile getiren Dursun Özbek, “Metin Oktay, Türk futbolunun simge isimlerinden birisi. Türk futbolunda Metin Oktay dendiği zaman taraflı tarafsız herkes beğenir. Bugün en çok ihtiyaç duyulan kimliklerden birisidir Metin Oktay. Tüm Galatasaraylılar Metin Oktay’ın varlığıyla gurur duymuştur. Davet üzerine bugün buraya koşarak geldim. Ölümünün üzerinden yaklaşık 25 yıl geçmiş ama bugün böyle hatırlanması çok güzel. Metin Oktay böylece ölümsüzleşiyor” dedi.

NAZİFOĞLU-ORMAN DÜELLOSUNA YORUM YOK
Gazeteciler tarafından Galatasaray Yöneticisi Levent Nazifoğlu ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman arasındaki söz düellosunun hatırlatılması üzerine, “Şu an Metin Oktay heykelinin açılış törenine geldiğimiz için onla ilgili yorumlar yapalım” diyerek gündemle ilgili yorum yapmaktan kaçındı.
Hem parka Metin Oktay isminin verilişini hem de Metin Oktay heykelinin açılışını kutladığını belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, “Herkesin ortaklaşa söylediği bir şey vardı; ‘O iyi bir sporcuydu ama önce iyi bir insandı.’ Ayağına bastığı arkadaşından özür dilerdi, herkese yardım ederdi” diye konuştu.
Futbol oynadığı dönemde Metin Oktay ile çeşitli takımlarda birlikte futbol oynayan arkadaşları ise “Taçsız Kral” ile olan anılarını anlattı. Konuşmaların ardından Sema Pekdaş’a 10 numaralı Metin Oktay formasını hediye eden Dursun Özbek, heykel için teşekkür etti.
Futbola başladığı yer olan Konak’ta adı verilen parka dikilen ve heykeltıraş Harun Atalayman tarafından yapılan Metin Oktay heykeli, “Taçsız kral Metin Oktay” tezahüratlarıyla açıldı. Heykelin alt kısmında ise “Taçsız Kral”ın hayat hikayesi ve oynadığı kulüplerin armaları yer aldı.
(İHA)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler