Tanrıkulu, subay ve astsubayların maaşını sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "Subay ve astsubayların maaş artışlarının ilan edilmemesinin sebebi nedir?" diye sordu.

Yayınlanma: 07.06.2012 - 08:44
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Memur maaşlarının artışlarının 2012 için 4+4 olarak belirlenirken, her kademedeki memurlar için Maliye Bakanlığı çıkışlı ve memurların Temmuz 2012 tarihinde alacakları maaşları gösteren tabloların basına yansıdığını ifade eden Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:
"Subay ve astsubayların maaş artışlarının ilan edilmemesinin sebebi nedir?
Halen yürürlükte olan bu uygulama, şeffaflık ilkesine aykırı olduğu halde neden hâlâ sürdürülmektedir?

Subay ve astsubay maaş artışlarını kamuoyundan saklamayı mı amaçlamaktasınız? Böyle bir amacınız yoksa neden bu oranları açıklamıyorsunuz?
Yargı çalışanları, yani hâkim ve savcıların maaş artış tablosunda belirtilmemesinin sebebi nedir? Bu uygulama ne zamandan beri sürdürülmektedir ve gerekçesi nedir?
Subay, astsubay, hâkim ve savcıların maaş artış oranlarını en kısa sürede açıklamayı düşünüyor musunuz yoksa bu konu sizin açınızdan gizlilik mi gerektiriyor?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler