''Tanrılar Okulu''nun yazarı İstanbul'da
Ekonomist ve Sosyolog Prof. Stefano D'anna, ''Bir üniversitede ekonomi dersinin birinci saatinde 'Sevgili öğrenciler, ekonomi sınırlı kaynakları yönetme bilimidir' dediğiniz zaman kendi suç okulunuzu kurmuş oluyorsunuz. Ama başka bir okul 'Kaynaklar sınırlı değil biz sınırlıyız' diyor'' dedi.
Assemble Eğitim ve Danışmanlık'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı European School of Economics'in kurucusu ve Rektörü, Ekonomist, Sosyolog ve Türkiye'de de en çok satılanlar arasında yer alan ''Tanrılar Okulu'' kitabının da yazarı olan Prof. Stefano D'anna, Türkiye'de ''Timeless Leadership'' konulu bir seminer verdi.
D'anna, seminerde yaptığı konuşmada, ''Zamanın kulu kölesiyiz'' diyerek, insanların zamanın kendileri için çok önemli olduğuna inandıklarını dile getirdi.
Stefano D'anna, insanların ölümü ortadan kaldırmak istemediğini ifade ederek, yapılan bir araştırmada, ''Ölümü kaldırma gücünüz olsaydı, bunu yapmak ister miydiniz?'' sorusuna araştırmaya katılanların yüzde 97'sinin ''hayır'' cevabını verdiğini söyledi.
Suç oranlarını, ekonominin çarklarını döndürmesi için ''ekonominin yakıtı'' diye tanımlayan D'anna, uzun vadede kazanılan servetlerin, sahiplerine çok da uzun vadede olmayan bir süreçte ölümü getireceğini ifade etti.
D'anna, ekonominin GSYH'ya dayanmadığını, insana dayandığını belirterek, ''Bir insan suç işlemek yerine, köpeğini dövmek yerine iyi davranıyorsa, bunun ekonomiye bir faydası yok'' dedi.
Dünyanın çok kirli, kötü ve yoksul olduğunu dile getiren D'anna, şöyle konuştu:
''Dünya insanların aynasıdır. Bir üniversitede ekonomi dersinin birinci saatinde 'Sevgili öğrenciler, ekonomi sınırlı kaynakları yönetme bilimidir' dediğiniz zaman kendi suç okulunuzu kurmuş oluyorsunuz. Bu, 'hava sınırlıysa ben sizi boğayım da bana kalsın' diye bir yola götürmeyecek mi bizi? Ama başka bir okul, 'Kaynaklar sınırlı değil biz sınırlıyız' diyor. İnsanlar sınırlıysa siz ona sınırsız kaynak verebilir misiniz? Ehliyeti olmayan bir adama spor araba verebilir misiniz?
İran 'Nükleer güç istiyoruz' diye bağırıyor. İran'a nükleer enerji verme konusunda neden uluslararası camia isteksiz? Kuzey Kore'de, İtalya ve İsrail'de var... (İran) Biliyoruz ki, inanıyoruz ki kontrol edemezler. Burada kontrol edebilecek kadar bir demokrasinin olduğunu düşünmüyoruz. Kaynaklar değil biz sınırlıyız. Bu anlayışı değiştirebilirsek ne kadar iyi olur.''
''Nasıl oluyor da suç, yoksulluk, açlık binlerce yıldır değişmeden kalıyor?'' sorusunu dile getiren D'anna, bir ülkede ne kadar polis varsa suç oranının onun iki katı olduğunu söyledi.
Stefano D'anna, ''Sorunlarımızı çözmenin tek yolu daha güçlü bir orduya sahip olmak değildir'' görüşünü ifade ederek, sorunları çözmenin yolunun düş kurmak olduğunu söyledi.
Tanrılar Okulu
Uluslararası şirketlerde uzun yıllar üst kademelerde çalışmış bir yöneticinin karşılaştığı sorunlara, geleneksel yollardan çözüm bulamayıp, alternatif çözüm arayışı anlatılıyor 'Tanrılar Okulu'nda. Bu sorunlar herkesin başına gelebilecek gerek özel, gerekse çevre ile ilgili genel sorunlar.
Dreamer adlı öğretmenin Lupelius’un kurduğu ezoterik okulda işlenen kadim öğretilerin ışığında, hayatın özünde yaşanan değişimi ve ilerlemeyi anlatan bir konu işleniyor.
"Tanrılar Okulu’nda Dreamer yol gösterici. Ve bu yol, yöneticilerden, psikolojik kirlenmeye, Kral Midas'ın dersinden, insan aklının aklının sınırlarına, ekonomiden mekanikliğe kadar geniş bir yelpazeyi kapsayarak okuyucularına pek de alışık olmadıkları yepyeni bir tat sunuyor.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama