“Tarihi Paşabahçe Vapuru Haliç’e çekildi”

Beykoz sahilinde jilet olacağı günü beklerken İBB’nin girişimleriyle yeniden Şehir Hatları’na devredilen tarihi Paşabahçe Vapuru, bakım onarım için Haliç Tersanesi’ne çekildi. Restore edilecek gemi,daha sonra deniz ulaşımında kullanılacak.

Yayınlanma: 12.02.2020 - 11:19
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu ulaşımda denizin payının artırılması çalışmaları kapsamında emektar Şehir Hatları vapurlarını yeniliyor. Barış Manço ve Moda gemilerinin ardından, Paşabahçe Vapuru da baştan aşağı yenilenmek için Haliç Tersanesi’ne çekildi. İBB tarafından Beykoz Belediyesi’ne hibe edilen vapur, 10 yıldır adını aldığı Paşabahçe semtinin yanı başında kaderine terk edilmişti. Bu süreçte çalışamaz duruma gelen gemi, Kıyı Emniyeti’ne bağlı romörkörler eşliğinde önce Kabataş İskelesi’ne daha sonra da Haliç Tersanesi’ne götürüldü. 1952 yılında inşa edilen ve İstanbul’un çok önemli tarihi olaylarına tanıklık eden vapur, İBB Şehir Hatları AŞ tarafından yürütülecek 2 yıllık yenileme çalışmasının ardından Boğaz sularında yeniden kullanılacak. 

“TARİHİ VE AKADEMİK ÇEVRELERİ BULUŞTURUCAK”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla Paşabahçe Vapuru’nu yeniden filolarına katmak için girişim başlattıklarını belirten Şehir Hatları A.Ş Genel Müdürü Sinem Dedetaş, “Tarihi Paşabahçe Vapuru’nu tekrar Boğaz sularına dönecek olması eşsiz bir duygu. Vapurun restorasyon sürecinde bir danışma kurulu kuracağız. Hem tarihi hem de akademik çevreleri bir araya getirecek bir yenileme süreci oluşturacağız. Denizcilik öğrencileri de gönüllü olarak bu yenileme çalışmalarına dahil olacak. Böylelikle Paşabahçe Vapurumuz sürdürülebilirlik açısından da güzel bir örnek olacak”dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler