Tarık Dursun K son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci, yazar, senarist ve yönetmen Tarık Dursun K. son yolculuğuna İzmir'denuğurlandı.

Yayınlanma: 12.08.2015 - 18:51
Abone Ol google-news

Tarık Dursun K. (84) bir süredir Alsancak Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Akciğer yetmezliğinden yaşamını yitiren Tarık Dursun K, dün Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından Çiğli Mezarlığı'na defnedildi.

Anadolu Gazetesi, Yeni Gün, Ankara Ulus, Yeni İstanbul ve Vatan gazetelerinde günlük yazılar, Pazar Postası ve Akis dergilerinde sinema eleştirileri yazan, senaryo yazıp rejisörlük yapan Tarık Dursun K, sanat dergileri de çıkardı. Şiirle başladığı yazın hayatına hikayeyle devam eden Tarık Tursun K, sanatın hemen her dalında eserler verdi. Romanlar, denemeler, eleştiriler, çocuk kitapları yazan, Tarık Dursun K, çeviri de yaptı.Eserleri çeşitli ödüllerle taçlandırılan Tarık Dursun K'yı son yolcuğunda ailesi, yakınları ve sevenleri yalnız bırakmadı.

Cenaze töreninde Dursun K'nin oğlu Zafer Kakınç, eşi Özlem Kakınç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile dostları katıldı. Kocaoğlu, “Tarık Dursun K'yı kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Onun eserlerinden, görüşlerinden hep faydalandık. Onun eserleri hepimizi ve ülkemizi aydınlatmaya devam edecek. Önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi. Oğlu Zafer Kakınç da, “Babamın dediği gibi hepsi hikaye. Bize 'öpüldünüz çocuklar' diyerek veda etti. Hep olmak istediği yerde İzmir'den son yolculuğuna çıkıyor. Yazdığı bir kitabının adıyla uğurluyoruz onu. 'İmbatla Dol Kalbim' demişti, bizler de “İmbatla doldu kalbimiz' diyerek son yolculuğuna gönderiyoz onu” dedi. Tarık Dursun K'nın kendisinin manevi babası olduğunu söyleyen şair yazar Aydoğan Yavaşlı da, “Eserleri olan insanlar ölmez. Tarık Dursun K. hep aramızda ve hep yaşayacak” diye konuştu.


TOBAV tarafından yapılan yazılı açıklamada da, “Yazar, şair, gazeteci, senarist, çevirmen, eleştirmen, gerçek ve öncü bir sanat emekçisini, Tarık Dursun K. ustamızı yitirmenin derin üzüntüsü içindeyiz. İzmir’in insanlığa ve sanata armağanı olan ustamız, insana ve hayata dair oluşturduğu yapıtlarıyla, ölüme de yenilmeyecektir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler