Tarım ürünleri üretici fiyatları Şubat'ta yüzde 0.72 düştü
Tarım ürünleri üretici fiyatları (Tarım ÜFE) Şubat'ta yüzde 0.72 düşerken, yıllık bazda artış yüzde 13.53 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Tarım ÜFE yılın ilk iki ayında yüzde 8.21 ve on iki aylık ortalamalara göre de yüzde 11.22 artış gösterdi.
Aylık değişim, tarım ve avcılık ürünlerinde yüzde 0.95 azalış, ormancılık ürünlerinde yüzde 1.30 ve balıkçılıkta yüzde 5.19 artış olarak gerçekleşti.
Fiyatlar, tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 0.84, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 1.43 artarken, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 9.53 azaldı.
Alt tarım gruplarından çeltik fiyatı yüzde 1.54, sebze fiyatları yüzde 1.94 ve yağlı meyve fiyatları yüzde 3.72 artarken, lifli bitkilerin fiyatları yüzde 3.70 düştü.

En Çok Okunan Haberler
-
‘Savunmasına katılmazsam namerdim’
-
Hukuksuzluk bitti, gazetecilik beraat etti
-
Bozdağ, AKP’li Osman Gökçek’i yalanladı!
-
Zorlu Holding'ten Cem Köksal'ın yerine 'eski' atama!
-
Özel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç' çağrısı
-
O şartı sağlayanların aylıkları artacak!
-
Bakan Ersoy’un eşinden ‘destek’ geldi!
-
Sigara fiyatlarına dev zam: Tarih verildi!
-
163 bıçak darbesiyle öldürdü, 'gülerek' savunma yaptı
-
Ameliyat geçiren Başak Demirtaş'tan ilk mesaj