Tasarruf rekoru kırdılar

Türkiye'de soğuk depolarda yılda 1 milyar Avroluk elektrik tüketimi gerçekleştiriliyor. Üretim girdilerinde elektrik en yüksek gider kalemlerinden bir tanesi.

Yayınlanma: 22.12.2014 - 22:24
Abone Ol google-news

 

Enerji tasarrufu konusunda harekete geçen CANTEK firmasının geliştirdiği Octosense adı verilen kontrol cihazı, başta gıda sektörü olmak üzere çok sayıda sektörde kullanılan soğuk odalarda % 71.14 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Cihaz, Uluslararası Teknik Gözetim Birliği (TUV) tarafından verilen gözetim raporuyla onaylanarak da belgelendirildi. Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB), 22.000 m2lik kapalı alanlı fabrikasında faaliyet gösteren CANTEK Soğutma, başarılı bir şekilde sürdürdüğü AR-GE çalışmalarının son ürünü Octosense ile elektrik maliyeti asgari düzeylere iniyor.Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde 22 yıldır soğutma sektöründe faaliyet gösteren CANTEK Soğutma Makineleri Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi, soğutma sektöründe ilklere imza atıyor.

Kurduğu AR-GE üssüyle sektöre yenilikler getiren firma kullandığı tüm ürünleri A'dan Z'ye kendi tasarlayor ve üretimini yapıyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, Octosense'nin dünya piyasasına kazandırdıkları yeni bir kavram olduğuna dikkat çekti. Octosense kontrol cihazının, sanayi tesislerinin denetim ve kontrollerini yapan, bunları resmi raporlarla belgelendiren dünyanın en güvenilir uluslararası servis gruplarından, merkezi Almanya’daki Teknik Gözetim Birliği’nin(TUV) Türkiye temsilciliği TUV SUD tarafından denetime tabi tutulduğunu ve “Soğuk Oda Kontrol Cihazı Verimlilik Ölçümü Testi”ni rekor bir başarıyla tamamladığını ifade eden Karaca, “20 günlük iki aşamalı ve çapraz test sonucunda, soğutma odasının sıcaklığı Octosense ile kontrol edilmiş, yapılan testlerin elektrik tüketimleri ve defrost sonucu ortaya çıkan drenaj suyu miktarları kayıt altına alınmıştır. Testin her iki aşamasında da CANTEK firmasının geliştirdiği Octosense modeli ile yönetilen soğuk odada muadillerine göre %54.59 daha az defrost drenaj suyu çıkardığı tespit edilmiştir.  Toplam enerji tüketimlerine bakacak olursak 1. aşama ve 2. aşamada Octense ve standart tip 974 Model soğuk oda kontrolörü ile elektrik tüketimleri karsılaştırıldığında; Octense’in bu sure zarfında yapmış olduğu ortalama elektrik enerji tasarrufu %71,14’tür” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler