Taşeron istihbarat: AK troller

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, “Gelinen nokta yeni Türkiye’nin özeti... Yeni Türkiye’nin yeni istihbaratı” sözleriyle tepki gösterdi.

Yayınlanma: 09.11.2014 - 03:00
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, MİT’in, hükümetin “paralelci” suçlamalarının hedefi olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nı devre dışı bırakmak için AKP yandaşı “Ak troller”in kurduğu “taşeron firmalara” dinleme yaptırdığı iddiasını, TBMM gündemine taşıdı. Kendisinde bu konuda son derece ciddi, güçlü bilgi ve belgeler olduğunu, dinlemelerin bir kısmının İstanbul Mecidiyeköy’de eskiden “çağrı merkezi” olarak kullanılan binada yapıldığını savunan Aksünger, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan bu konuda bilgi istedi. Aktrollerin attığı twetlerde bile bu dinlemelerin izinin görüleceğini belirten Aksünger, “Gelinen nokta yeni Türkiye’nin özeti... Yeni Türkiye’nin yeni istihbaratı” sözleriyle tepki gösterdi.

Aksünger, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis başkanlığına verdiği soru önergesinde AKP hükümetinin uzun süredir, TİB’in yetkilerini MİT’e devretmek için çalışma yaptığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde, “Böyle bir TİB olmaz zeten. Zaten MİT de bu işi yapıyor, TİB’i kurumsal olarak kaldırıp yetkilerini MİT’e devredeceğiz” açıklaması yaptığına dikkat çeken Aksünger, bunun yasal altyapısı oluşturulmamasına karşın fiilen MİT’in devreye girdiği iddiaları bulunduğuna dikkat çekti. MİT’in yasadışı olarak inisiyasitif aldığı gibi yine kuruluş yasasına aykırı olarak “taşeron firma” aracılığıyla “Aktroller” diye adlandırılan AKP yandaşlarına dinleme yaptırdığını savunan Aksünger, “MİT’in kullandığı başka kaç tane taşeron firma olduğunu, MİT’in hangi yetkiyle kendilerine Aktroller denilen yaklaşık 150 kişilik bir gruba dinleme yaptırdığını, bu dinlemelerden elde edilen bilgi ve dokümanların kullanılmak üzere hangi kurum ve kuruluşlara servis edildiğini, Aktroller olarak adlandıran bu grupta yer alan kişilerin kimler olduğunu Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamalıdır” dedi.

Konuya ilişkin Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Aksünger, kendisine gelen güçlü duyumların yanısıra, elinde bazı bilgi ve belgeler olduğunu söyledi. Ancak Davutoğlu’ndan gelecek yanıtı bekleyene kadar bunları açıklamayacağını belirten Aksünger, sosyal medyada Aktrollerin attığı mesajların bile bu yapının ipuçlarını verdiğin ifade etti. Paravan şirketler aracılığıyla bu dinlemelerin yapıldığı yönünde duyumlar olduğunu belirten Aksünger, ikinci önemli sorunun ise MİT’in yetkisinde olmadığı halde fiilen “dinleme” işini üstlenmesi olduğunu vurguladı. Yapılan organizasyonun “Yeni Türkiye’nin resmi” olduğunu belirten Erdal Aksünger, hükümetin kendisine kurulan sistemle ilgili bilgi vermemesi halinde, kendisine gelen bilgi ve belgeleri kamuoyuyla paylaşacağını anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler