"Taşerona karşı direniş cezalandırılamaz"

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Devrimci Sağlık-İş yönetici ve üyelerinin taşerona karşı mücadelelerinden dolayı haklarında dava açılmasını kınayarak, "Taşerona karşı direniş sendikal bir haktır cezalandırılamaz" dedi.

Yayınlanma: 20.09.2011 - 13:50
Abone Ol google-news

Görgün yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın DİSK'e bağlı Devrimci Sağlık-İş Sendikası'nın Çukurova Üniversitesi Adana Balcalı Hastanesi'nde, yıllardır verdiği mücadele sonucunda, yapılan alt işveren ihalelerinin muvazaalı olduğunu; tüm işçilerin ilk işbaşı yaptıkları tarihten itibaren Çukurova Üniversitesi'nin işçileri olduğunu 13 Ocak 2010 tarihinde alınan kararlarla tespit ettiğini söyledi. Görgün, 22 Ağustos günü bir kez daha yapılmaya çalışılan ihalelere karşı hakları için direnen 25 Devrimci Sağlık-İş üyesi işçinin ihale salonu kapısında gözaltına alındığını ifade ederek, "Bir bilim kurumu olan üniversite hastanesi içerisinde ihale salonu kapısında kapalı alanda gaz kullanılarak, savaş koşullarında bile görülmeyen bir biçimde yaratılan şiddet ortamında, darp edilerek gözaltına alınan üyelerimiz işçiler daha sonra mahkeme tarafından serbest bırakılmışlardı" diye konuştu.

İddianame

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianameye göre DİSK'e bağlı Devrimci Sağlık-İş Merkez Yöneticisi Mustafa Hotlar ve Çukurova Bölge Şube Başkanı Bülent Kara'nın da aralarında bulunduğu 25 kişi hakkında, her bir ihaleden 12'şer yıl olmak üzere 2 ihaleden 24'er yıl, polislere görevlerini yaptırmamaktan da 3'er yıl olmak üzere toplam 27'şer yıl hapis cezası istendiğini söyleyen Görgün, Anayasa'nın 90. Maddesine göre yasa hükmünde olan, ILO sözleşmelerine göre, sendikaların ve işçilerin grev dahil toplu eylem hakları olduğunu söyledi. Görgün, "sağlık emekçilerine karşı yürütülen baskıları" ise şiddetle kınadıklarını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler