Tatil yolunda “mini çakallıklar”

Bu basit öneriler seyahatinizi planlarken, bavulunuzu toplarken ve tatile vardıktan sonra işinize çok yarayacak.

Yayınlanma: 29.06.2015 - 12:16
Abone Ol google-news

ÇIKMADAN ÖNCE

 

  • İNTERNET KURDU OLUN

Seyahat sitelerini her ziyaret ettiğinizde orada sizinle ilgili bilgiler birikir ve ilgi duyduğunuzu bildikleri bir yeri inceliyorsanız fiyat yükseliverir. Uçak ya da otel rezervasyonu yaptırmadan önce internet geçmişinizi temizleyerek sistemi yanıltabilirsiniz.

 

  •  TÜM SIRAYI AYIRTIN

Çift olarak seyahat ediyorsanız uçakta internet üzerinden check-in yaptırırken pencere kenarı ve koridoru işaretleyin. Orta koltuğu kimse almazsa tüm sıra sizindir. Alırlarsa rica edip partnerinizin yanına geçebilirsiniz.

 

  • SON DAKİKAYA BIRAKIN

Biraz bekleyin... Biraz daha... Şimdi bilet alın. Pek çok havayolu eldeki biletleri bitirmek için uçuşa kısa süre kala fiyatlarını indirir. Tabii bu öneri belli bir yere gitmeyi düşünenlerden çok “İlk uçak nereye gidiyorsa bineceğim” diyen maceracılar için.

 

  • WI-FI ŞİFRESİ YAZIYOR MU?

Tatiller artık her şeyden koptuğunuz dönemler olmadığı ve sosyal medyasız hayat geçmediği için internet lazım. Pek çok otel de bunun için dünyanın parasını istiyor. İnternette seyahat forumlarını ve siteleri dolaşın, belki bir hayırsever otelin şifresini bir yere yazmıştır.

 

  • ARABAYI BIRAKINCA FOTOĞRAF ÇEKİN

Tatil dönüşü saatler süren uçak yolculuğunun ardından o yorgunlukla bir de otoparkta arabayı bulmaya çalışmak büyük kabustur. Bunu önlemek için, park eder etmez koordinatının (örneğin kırmızı renkte B3) yazılı olduğu noktada bir fotoğraf çekebilirsiniz. 

 

BAVUL YAPARKEN

 

  • KIYAFETLERİ RULO YAPIN

Bavul için kıyafetleri katlamak çok vakit alabilir. Ve nasıl olsa otelde açtığınızda kırışmış olacaklar. O nedenle rulo yapmayı tercih edin. Hem daha kolaydır hem de bavulda yer tasarrufu yapmanızı sağlayacaktır.

 

 

  • KEMER GÖMLEK YAKASINA

Yok ben rulo yapmam, illa katlayacağım diyenlerdenseniz, o zaman gömleğin yakasının içine kemerinizi koyun. Böylece hem gömlek yakasını ezilmekten korumuş olursunuz hem de yerden kazanırsınız.

 

  • AYAKKABILARINIZIN İÇİNİ DOLDURUN

Bavul toplamada en önemli şey yer tasarrufu. Ayakkabı ve çizmeler de bu konuda hep başa derttir. İç çamaşırınızı ve çoraplarınızı onların içine yerleştirin, sonra bize teşekkür edersiniz.

 

  • ŞİŞELERE STREÇ FİLM

Bavula sızan sıvılar kadar tatili berbat eden başka bir şey yoktur. Hep de o Allah'ın cezası şampuan sinsice her yere yayılıverir. Şişenin kapağını kapatmadan önce ağzını streç filmle sararsanız bu kazadan kurtulursunuz.

 

  • 'KIRILABİLİR' ETİKETİ

Bavulunuza “kırılacak, hassas eşya” anlamına gelen “fragile” kelimesinin olduğu bir etiket yapıştırın. Bu uluslararası işaret sayesinde dünyanın neresine giderseniz gidin bavulunuz dikkatle taşınacak ve ezilmemesi için bagaj yığınının üstüne konduğu için bir ihtimal elinize hızlıca geçecektir.

 

  • KABLOLARI GÖZLÜK KABINA KOYUN

Elektronik cihazlarından ayrılamayanlar o upuzun kablolarından da vazgeçemiyorlar elbette. Ve tabii ki onlar daima birbirine karışır, ayırmak imkansız hale gelir. Onları sıradan bir gözlük kabına yerleştirerek o labirente hiç girmeyebilirsiniz.

 

  • ESKİ KAPLARI KULLANIN

Seyahat boyu banyo şişeleri tam bir cankurtarandır. Hem fazla yer işgal etmezler hem de havacılık kurallarının izin verdiği ölçüdedirler. Ama biraz pahalıdırlar. O nedenle gittiğiniz oteldeki şişeleri atmayın, yanınıza alın, bir sonraki yolculukta işinize çok yarayacaklar.

 

  • TAKILAR HAP KUTUSUNA

Küpe, kolye gibi takılarınızı hap kutusuna yerleştirerek valizde kaybolmalarını ya da sağa sola savrulmalarını engelleyebilirsiniz. Eğer aşırı organize olmayı seviyorsanız günlerine göre bile ayırabilirsiniz.

 

  • BAVULUNUZ “BİRİCİK” OLSUN

Havaalanındaki bagaj bantlarında bütün bavulların aynı göründüğü o manzara ne tuhaftır değil mi? O tuhaflıktan kurtulmanın yolu, valizinizi bir etiket ya da renkli bir aksesuarla farklılaştırmaktan geçiyor. Eğer tabii sürekli el âlemin gülle gibi ağır çantasını kendinizinki sanıp almaktan hoşlanmıyorsanız!

 

VARINCA

 

  • ŞARJ ALETİNİZ OTEL TV'Sİ

Ailenizle ya da arkadaşınızla şarj aleti kavgasına tutuşmak yerine otel odasındaki televizyonun arkasındaki USB girişini kullanabilirsiniz. Yanınıza lap top aldıysanız onun USB girişiyle de cihazlarını şarj edebileceğinizi unutmayın.

 

  • PARALARA DİKKAT

Bir güneş kremi kutusunu temizleyin ve nakit paranızı saklamak için onu kullanın. Korktuğunuz başınıza gelir ve odanıza hırsız girerse cüzdanınızı arayacak veya çantanızı karıştıracaktır ama yüksek ihtimalle güneş kremi ile ilgilenmeyecektir. Nakit parayı boş dudak kremi kutusuna rulolamak da iyi bir fikir.

 

  • BOZUKLUKLARDAN KURTULUN

Yurtdışı tatilinden eve dönüşte o metal bozuklukları ne yapacağını bilemez insan. Onlardan kurtulmak için free shop'ta her şeyi 1 cent olarak ödemek yerine bir evsize vermeyi düşünebilirsiniz. Sevaba da girmiş olursunuz.

 

HANGİ SUŞİ?

Bavulunuzu "biricik" yapmak için Japon tasarımcıların bulduğu çözüm, üzerine bir örtü geçirmek. Yumurtalı, ton balıklı, somonlu ve karidesli suşi baskılı örtüleri bavulun üzerine geçirip döner bantta suşinizin gelmesini bekleyebilirsiniz. Tanesi 30 dolardan otakumode.com'da.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler