"Tecavüz ettiler dersten kaldım"

İskoçya’da genç bir kadın, istediği üniversiteye girebilmek için akla gelmeyecek bir yönteme başvurdu.

Yayınlanma: 25.12.2015 - 13:55
Abone Ol google-news

Lise son sınıf öğrencisi Naima Shereen Mirza (21), İskoçya’da bulunan Strathclyde Üniversitesi'nin 'Adli Biyoloji' bölümüne girmek istedi. Bölüme girebilmek için geçmesi gerektiği kimya sınavında başarısız olan genç kadın, ikinci bir şans elde edebilmek amacıyla korkunç bir yalana başvurdu.

King George V Parkı'nda aynı kişi tarafından iki kez tecavüze uğradığını belirten Mirza, uğradığı tecavüzler nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve bu yüzden de dersten kaldığını iddia etti.

TECAVÜZCÜ HAPİSHANEDE ÇIKTI

Olay üniversite yetkililerince resmi makamlara bildirilirken, polis yetkilileri iddayı araştırdı. Yapılan soruşturma kapsamında Mirza’nın kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişinin, iddia edilen saldırılar gerçekleştiğinde hapishanede bulunduğu ortaya çıktı.

JÜRİDEN 2 YIL HAPİS CEZASI

Polise verdiği son ifadesinde suçunu itiraf eden Mirza, “Hiçbir şey olmadı. Her şeyi istediğim kimya notunu almak ve üniversiteye girmeye hak kazanmak için uydurdum” dedi.

Çıkarıldığı Edinburgh Serif Mahkemesi’nde 12’si bayan, 3’ü erkekten oluşan onbeş kişilik juri heyeti, Mirza’ya 2 yıl hapis cezası verdi.

Şerif Michael O’Grady, Mirza’ya, “Bunca zaman boyunca kamu malının ve polisin değerli zamanını asılsız bir iddia yüzünden boşuna harcamasına neden oldun. Yaptığın davranış kesinlikle hilekar ve bencilceydi” dedi. (Hürriyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler