"Tek plaka" uygulamasından vazgeçiliyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, tek plaka uygulamasına geçilmesi nedeniyle özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinden çok tepki geldiğini belirterek, ''İçişleri Bakanımız ile görüşmemizde bu tepkileri haklı buldu ve uygulamadan vazgeçildiğini bildirdi'' dedi.

Yayınlanma: 06.05.2010 - 16:07
Abone Ol google-news

Başkan Fevzi Apaydın, yaptığı açıklamada, bu konuda birkaç gündür Emniyet Genel Müdürü ile de çalışma yaptıklarını söyledi. Uygulamada, emniyeti ruhsat tescil işlerinden kurtarmak, teşkilatı rahatlatmak için işlemlerin noterlerde bitirilmesi yönünde değişiklik yapıldığını ancak, asıl ruhsatların emniyet tarafından gönderilmeye devam edileceğini anlatan Apaydın, bunun da emniyeti rahatlatmayacağının anlaşıldığını kaydetti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile görüşmeleri sonucunda sorunu çözdüklerini bildiren Apaydın, şöyle konuştu:
''Plakanın satış sırasında aynen korunması, bazı bölgelerde, özellikle Doğu ve Güneydoğu plakalı araçlarda sıkıntı yaratacaktı. Bilhassa Doğu ve Güneydoğu'da, özellikle o bölgeler plakalı araçlara, Türkiye'nin bazı noktalarında binilemiyor. İkinci el ve birinci el satışlarda büyük sıkıntı doğdu. Oradan çok tepki aldık. Bakanımız, federasyonu haklı görerek, uygulamanın değiştirildiğini bildirdi. Doğu ve Güneydoğu'da araç satışı önemli ticaret geliri. Onlar, bu araçları bu şekilde satamazdı, başka yerlerde bu şekilde satamazlardı. O yöreden gelen tepkileri değerlendirdik.''

İçişleri Bakanlığı'nın, tek plaka uygulamasından vazgeçilmesi ve ikinci el satışlarda ruhsat tescillerinin noterlerde yapılması yönündeki uygulama konusunda, Trafik Kanunu Yönetmeliği'nde değişiklik çalışması başlattığı belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler