Teknoloji sayesinde mobil yazılım da tabana yayılıyor

Gelişen teknoloji temel düzeyde bilgisayar kullanım bilgisine sahip kişilerin bloglar sayesinde kendi internet sayfalarına sahip olmalarına imkan tanırken, Bircom tarafından geliştirilen Phonsai ile tüm cep telefonlarına uyumlu mobil yazılım geliştirmek de mümkün oluyor.

Yayınlanma: 02.09.2010 - 17:21
Abone Ol google-news

Kişi ve kurumlara kod yazma bilgileri olmadan bütün marka ve modeller için uygulama üretme, gönderme ve gönderilerini raporlama imkanı veren Java tabanlı bir mobil uygulama geliştirme platformu olan Phonsai ile pratik İngilizce, TOEFL çalışma, 2010 Astroloji, domuz gribi hakkında bilgilendirme, katalog, organizasyon davetiyeleri, ürün broşürleri, telefon rehberleri, fotoğraf albümleri oluşturulabiliyor. Konuya ilişkin olarak Burçin Bircanoğlu, geniş bir telefon ailesinde çalışacak mobil uygulama geliştirmenin uzun ve emek isteyen bir iş olduğunu belirterek, normal koşullarda basit bir mobil uygulamanın hayata geçirilmesinin 1,5-2 aylık bir süreç olduğunu anlattı.

Bircanoğlu, Phonsai son kullanıcı testlerinin tamamının, bilgisayarda internet kullanan, bir editörde yazı yazan, Microsoft Excel'i giriş seviyesi kullanan giriş seviyesi bilgisayar kullanıcıları üzerinde test edildiğini vurgulayarak, ''Kullanıcı ekranları çok basit ve birkaç tıklamayla istediğiniz işi yapabiliyorsunuz. Phonsai ile tanışan kişiler 10 dakika sonra kendi mobil uygulamalarını geliştirmiş oluyorlar'' dedi. İnternet üzerinden kullanılabilen bir yazılım olan Phonsai ile operatörleri, üreticileri, katma değerli servis sağlayıcıları, reklam ve medya ajanslarını ve mobil uygulama üretmek isteyen kurumları ve son kullanıcıları hedeflediklerini dile getiren Bircanoğlu, tüm cep telefonlarına uyumlu olması nedeniyle Phonsai ile mobil uygulama üretiminde kısıtlayıcı noktanın, en alt seviyede hedeflenen telefon olması gerektiğine işaret etti.

Bircanoğlu, ''Bizim Phonsai'yi geliştirmemiz ise iki yılı almış bulunuyor. Bircom bünyesindeki 6 kişilik Bircomobile ekibi Phonsai için yaklaşık olarak 28 aydır Ar-Ge çalışmaları yürütüyor. Bu süreç zarfında Phonsai'nin Ar-Ge'si için toplam yatırımımız 450 bin doların üzerinde oldu'' diye konuştu. Çok karmaşık olmayan ve sadece tek bir akıllı telefon platformu için sipariş edilecek bir yazılımın fiyatının Türkiye'de 5–8 bin dolar, yurtdışında 8-12 bin dolar arasında olduğunu söyleyen Bircanoğlu, Phonsai ile oluşturulacak yazılımlar için sadece SMS'le gönderim ücreti verileceğini kaydetti.
 

'5 milyon kullanıcı 25 milyon kez indirecek'

Bircanoğlu, Phonsai'den faydalanmanın ücretinin mobil uygulamanın gönderileceği kişi sayısına göre belirlendiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''İlk etapta Phonsai'nin hedefinde olan operatör ve katma değerli servis ortaklarıyla çalışmaya başladık ve yavaş yavaş yurtdışından gelen istekleri de değerlendirmeye başlıyoruz. Phonsai aracılığıyla 2011 yılının sonuna dek binin üzerinde şirketin uygulama geliştirmesini ve yalnızca Türkiye'de 5 milyon telefon kullanıcısının Phonsai kullanılarak yaratılmış uygulamaları 25 milyon kez indireceklerini öngörüyoruz.''

Phonsai'nin Turkcell tarafından ''Uygulamalar Yarışıyor'' yarışmasının uygulama geliştirme platformu olarak ilan edildiğini kaydeden Bircanoğlu, bireysel olarak geliştirilen Nefes grubu için hazırlanan müzik uygulaması, pratik İngilizce, TOEFL çalışma, 2010 Astroloji, domuz gribi hakkında bilgilendirme gibi uygulamaların şu an Turkcell Uygulama Dükkanında yer aldığını aktardı. Bircanoğlu, Phonsai ile geliştirilebilecek uygulamalara ilişkin diğer örnekleri ise, şirketler için katalog uygulamaları, organizasyon davetiyeleri, ürün broşürleri, şirket telefon rehberleri, bireysel kullanımda şehir rehberleri, fotoğraf albümleri olarak sıraladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler