"Tenzili rütbeye uğratıldığım haberleri gerçek dışıdır"

Kars'taki İnsanlık Anıtı'nın yıkımının yürütmesini durdurma kararının ardından Erzurum İdare Mahkemesi Başkanlığı görevinden Kayseri Bölge İdare Mahkemesi üyeliği görevine atanan Mehmet Haskalaycı, ''kendi talebi üzerine bu tayinin gerçekleştiğini, tenzili rütbeye uğratıldığı haberlerinin gerçek dışı'' olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 22.03.2011 - 16:29
Abone Ol google-news

Mehmet Haskalaycı, yaptığı yazılı açıklamada, bazı gazetelerde ve internet sitelerinde kamuoyunda ''heykel davası'' olarak bilinen İnsanlık Anıtı ile ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararı dolayısıyla ''Kayseri'ye sürgün olarak tenzili rütbe ile gönderildiğine'' yönelik haberler yer aldığını anımsattı.

Atamanın tamamen kendi isteğiyle gerçekleştiğini belirten Haskalaycı, şunları kaydetti:
''Babamın ve kayınvalidemin hastalıkları nedeniyle memleketim olan Kayseri'ye atama talebinde bulunmam üzerine bu tayin gerçekleşmiştir. Ayrıca tenzili rütbeye uğratıldığım haberleri de gerçek dışıdır. Ben Kayseri İdare Mahkemesi üyeliğine değil, Kayseri Bölge İdare Mahkemesi üyeliği görevine atandım. Bu görev mahkeme başkanlığı ile eş değer bir görevdir. Bu konuda kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler