'Tezkere değil barış hemen şimdi'

Meclis'ten geçen Irak ve Suriye tezkeresi yurdun çeşitli noktalarında protesto edildi.

Yayınlanma: 02.10.2014 - 21:58
Abone Ol google-news

Yurtta 'tezkere' protestoları-FOTO GALERİ

Adana'da bir grup, yurt dışına asker gönderilmesi ve silahlı yabancı askerlerin Türkiye'ye gelmesine izin veren tezkerenin, TBMM oylanmasını ve IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto etti. Kent merkezindeki Atatürk Parkı'nda toplanan çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarına mensup yaklaşık 100 kişi, sloganlar eşliğinde 500 metre uzaktaki İnönü Parkı'na yürüdü.

Parka girmeyip yürüyüşünü sürdürmek isteyen grubun önünü çevik kuvvet polisi kesti. Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından grup, açıklama yapmak üzere İnönü Parkı'na girmeyi kabul etti. Burada açıklama yapan HDP İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, IŞİD'in Türkiye için ciddi tehdit oluşturduğunu söyledi. Tural, "Bugün Kobani destek eylemlerine saldıran devletin tezkereyle boğmak istediği güç IŞİD değil, YPG ve YPJ güçleridir. Tezkere metninde IŞİD'i incitmemek için özenle seçilmiş ifadeler kullanılıyor. Bütün IŞİD belirlemeleri sadece Birleşmiş Milletler (BM) belgelerine dayandırılıyor. Çünkü AKP hükümeti IŞİD ile uzun zamandır ittifak ilişkisi içerisinde ve sömürgeci, ilhakçı emellerine ulaşmada önemli bir kuvvet olarak görüyor" dedi. Açıklamanın ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

 

TUNCELİ'DE TEZKERE PROTESTOSU

TUNCELİ'de sivil toplum örgütleri meclise getirilen tezkereyi, yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti. Tunceli'de KESK Şubeler Platformu, Meclis'e getirilen tezkereyi protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Sanat Sokak üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişi Seyit Rıza Meydanı'na 'Katliam ve işgal tezkeresine hayır', 'Savaş değil barış' yazılı dövizler ve 'Diren Kobani, Dersim seninle', "Kürdistan IŞİD'e mezar olacak', 'Tezkere değil barış hemen şimdi' sloganları atarak yürüdü. KESK Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Özcan Gürtaş, IŞİD'in başta ABD olmak üzere, bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin yaratmış olduğu vahşet ve barbarlığın sembolü olduğunu belirterek, Ak Parti hükümetinin Suriye ve Irak'ta yapılacak askeri operasyonlar ile ilgili yetki isteyen tezkereyi meclise getirdiğini söyledi. Gürtaş, şöyle dedi: "Bugün Rojova'da, Kobani'de sadece Kürt halkı değil, tüm insanlık varlık, yokluk mücadelesiyle karşı karşıyadır. Kontrol ettiği alanlarda Hıristiyanları, Şiileri, Ezidileri, Türkmenleri, Kürtleri farklı inanç gruplarını, özetle kendi ilkel anlayışı dışında kalan herkesi acımasızca katleden, kadınlara karşı savaş açan IŞİD ile mücadele bir insanlık mücadelesidir. IŞİD, başta ABD olmak üzere, bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin yarattığı, vahşet ve barbarlığın sembolüdür. IŞİD'e karşı halkların verdiği mücadele, insani değerleri, barışı, bölgede yaşayan tüm halkların özgürlüklerini savunma mücadelesidir. Bu mücadele giderek şiddetlenirken, AKP hükümeti; Suriye ve Irak'ta yapılacak askeri operasyonlar ile ilgili yetki isteyen iki tezkereyi meclise getirme hazırlığında. Biz, emek ve meslek örgütleri olarak, hükümete Irak ve Suriye'de savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşıyız ve bu tezkerelerin TBMM'den onay almasına karşı demokratik tepkimizi alanlarda göstereceğiz." Basın açıklamasından sonra protestocular olaysız dağıldı.

ANTALYA’DA ‘TEZKERE’ PROTESTOSU

Antalya’da TBMM’deki Irak ve Suriye için düzenlenen tezkere görüşmelerini protesto eden grup, ‘Çıkarsa tezkere Bilal gitsin askere’ sloganı attı. Antalya’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci İsçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyeleri, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Irak ve Suriye tezkeresini protesto etti. Kazım Özalp Caddesi’nde bir araya gelen grup, Ak Parti hükümetine alkış ve ıslıklarla tepki gösterdi. Buradan Attalos Heykeli’ne yürüyen grup, ‘Çıkarsa tezkere Bilal gitsin askere’, ‘Savaş tezkeresine hayır’ sloganı attı. Grup, ‘AKP hükümetinin IŞİD’e destek tezkeresine hayır’ pankartı açtı.

Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları dışındaki askeri operasyona dahil olmasına karşı olduklarını söyledi. Ayar, “AKP hükümeti Suriye ve Irak’ta yapılacak askeri operasyonlar ile ilgili yetki isteyen savaş tezkeresini meclise getirmiştir. Biz DSK, KESK, TMMOB, TTB emek ve meslek örgütleri olarak hükümete Irak ve Suriye’ye savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşıyız. Bu tezkerelerin TBMM’den onay almasını istemiyoruz” dedi.

MERSİN'DE TEZKERE KARŞITI EYLEM

Mersin'de Emek ve Demokrasi Platformu'nun çağrısı ile toplanan kalabalık, meclise sunulan teskereyi protesto etti. Forum Yaşam Alışveriş Merkezi'nde bulunan Sanatçılar Meydanında toplanan yaklaşık 500 kişi, tezkere karşıtı eylem yaptı. KESK, DİSK, TTB, TMMOB ve işten çıkarılan belediye işçilerinin destek verdiği eylemde, halktan tezkere karşıtı destek istendi. Alış veriş merkezi içeresinde yürüyüşe geçen grup, 'IŞİD'e destek tezkeresine Hayır' yazılı pankartlar taşıyarak, 'Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi', 'Katil IŞİD İşbirlikçi ABD' sloganları attı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yürüyüşüne devam eden grup, yolu tek yönlü trafiğe kapatarak yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Barış Meydanı'na geçti. Tezkere karşıtı olan eylemciler, yürüyüşleri boyunca hükumet ve IŞİD aleyhinde sloganlar atarak zılgıt çekti.

Barış Meydanı'nda grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, savaş tezkeresine karşı olduklarını ifade ederek, "Türkiye savaşa girerse, gençlerimizin kanı akacak. Halklarımızın kanı akacak. Ezidilerin, Kürtlerin, Türkmenlerin, Arapların, Alevilerin, Hristiyanların kanı akacak. Biz Ortadoğu'nun barışı için, Türkiye'nin barışı için yürüyoruz. Tüm Türkiye'de bu tezkerenin durdurulması ve TBMM'de gerçekten yüreği halkların geleceği için atan milletvekilleri var ise, bu teskereye red oyu verirler. Bugün Rojava'da Kobani'de sadece kürt halkı değil tüm insanlık varlık yokluk mücadelesi ile karşı karşıyadır. Kontrol ettiği alanlarla, Hristiyanları, Şiileri, Ezidileri, Türkmenlerii Kürtleri, farklı inanç gruplarını acımasızca katleden, kadınlara savaş açan IŞİD ile mücadele bir insanlık mücadelesidir" dedi. Bir süre alanda eylemine devam eden grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

İZMİR'DE TEZKERE PROTESTOSU

İzmir'de toplanan sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle bazı avukatlar, TBMM Başkanlığı'na sunulan Başbakanlık Tezkeresi'ne karşı eylem yaptı. Avukatlar, yürüyüşe cübbeleriyle katılırken, gruptakiler sık sık 'Kürdistan IŞİD'e mezar olacak' sloganı attı.

İzmir Barosu önünde saat 18.00'de toplanan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ile Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi bir grup avukat cübbeleriyle yürüyüşe geçti. Ellerinde, 'Rojava halkı yalnız değildir. IŞİD'e destek tezkeresine hayır' yazılı pankart taşıyan avukatlar, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) ve TTB'nin (Türk Tabipler Birliği) de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerinin üyeleriyle bir araya geldi. Ardından yaklaşık bin kişilik grup, Alsancak Semti'nde yürüyüşe geçti. Gruptakiler sık sık, 'Diren Kobani İzmir seninle', 'Kürdistan IŞİD'e mezar olacak' ve 'Katil IŞİD işbirlikçi AKP' diye slogan attılar.

Yürüyüşün ardından grup adına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı basın açıklaması yaptı. Sarı, "Bugün Rojova'da, Kobane'de sadece Kürt halkı değil, tüm insanlık varlık- yokluk mücadelesiyle karşı karşıyadır. IŞİD başta ABD olmak üzere, bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin yarattığı, vahşet ve barbarlığın sembolüdür. IŞİD'E karşı halkların verdiği mücadele, insani değerleri, barışı, bölgede yaşayan tüm halkların özgürlüklerini savunma mücadelesidir. Bu mücadele giderek şiddetlenirken, AKP hükümeti, Suriye ve Irak'ta yapılacak askeri operasyonlarla ilgili yetki isteyen tezkereyi meclise getirme hazırlığında. Tezkereye kesin olarak karşıyız. Bu tezkerenin TBMM'den onay almasına karşı demokratik tepkimizi alanlarda göstereceğiz" dedi.

KÜRTÇE VE TÜRKÇE AÇIKLAMA OKUNDU

Avukatlar adına ise ilk olarak ÖHD İzmir Şube üyesi Rotinda Polat Kürtçe açıklama yaptı. Ardından, aynı açıklamayı Türkçe yapan ÇHD Genel Merkez Yöneticisi Nergiz Tuba Aslan, "Çeteler, emperyalist güçler, silah tüccarları ve savaş çığırtkanları bugüne kadar olduğu gibi tarihte lanetle anılacak ve vicdanlarda mahkum olacaklardır. Türkiye halkları ancak Kürt kardeşlerinin acısına ortak olarak, Kürdistan topraklarında IŞİD çeteleri eliyle gerçekleştirilen vahşetin önüne geçebilir. Aksi halde yaşanacak her bir ölümden başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmak üzere tüm devletler sorumlu olacaktır. Bu nedenle tezkereyi protesto ediyoruz" dedi. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.

TUNCELİ'DE OLAYLI GECE

TUNCELİ'de yol kapatıp, polis merkezine molotof, havai fişek ile taş atan gruba polis, gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti.

Tunceli'de Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye IŞİD'in saldırıları ile mecliste kabul edilen tezkereye protesto eden yüzleri kapalı bir grup Cumhuriyet Meydanı'nda barikat kurup yolları kapatarak ateşler yaktı. Ak Parti aleyhine ve PKK lehine slogan atan grup, daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi ve önünde bulunan TOMA ile zırhlı araçlara havai fişek, molotof ve taş attı. Polis, gruba gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Yaşanan olaylarda atılan taşlarda birçok iş yeri zarar gördü. Gruptakiler bir firmaya ait süpermarketi de tahrip ederek zarar verdi. Polisin müdahalesiyle gruptakiler ara sokaklara kaçıp dağıldı.


TEZKERE EYLEMİNE POLİS ENGELİ

ADANA'da bir grup, yurt dışına asker gönderilmesi ve silahlı yabancı askerlerin Türkiye'ye gelmesine izin veren tezkerenin, TBMM oylanmasını ve IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto etti.

Kent merkezindeki Atatürk Parkı'nda toplanan çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarına mensup yaklaşık 100 kişi, sloganlar eşliğinde 500 metre uzaktaki İnönü Parkı'na yürüdü. Parka girmeyip yürüyüşünü sürdürmek isteyen grubun önünü çevik kuvvet polisi kesti. Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından grup, açıklama yapmak üzere İnönü Parkı'na girmeyi kabul etti. Burada açıklama yapan HDP İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, IŞİD'in Türkiye için ciddi tehdit oluşturduğunu söyledi. Tural, "Bugün Kobani destek eylemlerine saldıran devletin tezkereyle boğmak istediği güç IŞİD değil, YPG ve YPJ güçleridir. Tezkere metninde IŞİD'i incitmemek için özenle seçilmiş ifadeler kullanılıyor. Bütün IŞİD belirlemeleri sadece Birleşmiş Milletler (BM) belgelerine dayandırılıyor. Çünkü AKP hükümeti IŞİD ile uzun zamandır ittifak ilişkisi içerisinde ve sömürgeci, ilhakçı emellerine ulaşmada önemli bir kuvvet olarak görüyor" dedi. Açıklamanın ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.


TUNCELİ'DE TEZKERE PROTESTOSU


TUNCELİ'de sivil toplum örgütleri meclise getirilen tezkereyi, yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.

Tunceli'de KESK Şubeler Platformu, Meclis'e getirilen tezkereyi protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Sanat Sokak üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişi Seyit Rıza Meydanı'na 'Katliam ve işgal tezkeresine hayır', 'Savaş değil barış' yazılı dövizler ve 'Diren Kobani, Dersim seninle', "Kürdistan IŞİD'e mezar olacak', 'Tezkere değil barış hemen şimdi' sloganları atarak yürüdü. KESK Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Özcan Gürtaş, IŞİD'in başta ABD olmak üzere, bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin yaratmış olduğu vahşet ve barbarlığın sembolü olduğunu belirterek, Ak Parti hükümetinin Suriye ve Irak'ta yapılacak askeri operasyonlar ile ilgili yetki isteyen tezkereyi meclise getirdiğini söyledi. Gürtaş, şöyle dedi: "Bugün Rojova'da, Kobani'de sadece Kürt halkı değil, tüm insanlık varlık, yokluk mücadelesiyle karşı karşıyadır. Kontrol ettiği alanlarda Hıristiyanları, Şiileri, Ezidileri, Türkmenleri, Kürtleri farklı inanç gruplarını, özetle kendi ilkel anlayışı dışında kalan herkesi acımasızca katleden, kadınlara karşı savaş açan IŞİD ile mücadele bir insanlık mücadelesidir. IŞİD, başta ABD olmak üzere, bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin yarattığı, vahşet ve barbarlığın sembolüdür. IŞİD'e karşı halkların verdiği mücadele, insani değerleri, barışı, bölgede yaşayan tüm halkların özgürlüklerini savunma mücadelesidir. Bu mücadele giderek şiddetlenirken, AKP hükümeti; Suriye ve Irak'ta yapılacak askeri operasyonlar ile ilgili yetki isteyen iki tezkereyi meclise getirme hazırlığında. Biz, emek ve meslek örgütleri olarak, hükümete Irak ve Suriye'de savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşıyız ve bu tezkerelerin TBMM'den onay almasına karşı demokratik tepkimizi alanlarda göstereceğiz." Basın açıklamasından sonra protestocular olaysız dağıldı.


ANTALYA’DA ‘TEZKERE’ PROTESTOSU


ANTALYA’da TBMM’deki Irak ve Suriye için düzenlenen tezkere görüşmelerini protesto eden grup, ‘Çıkarsa tezkere Bilal gitsin askere’ sloganı attı.

Antalya’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci İsçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyeleri, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Irak ve Suriye tezkeresini protesto etti. Kazım Özalp Caddesi’nde bir araya gelen grup, Ak Parti hükümetine alkış ve ıslıklarla tepki gösterdi. Buradan Attalos Heykeli’ne yürüyen grup, ‘Çıkarsa tezkere Bilal gitsin askere’, ‘Savaş tezkeresine hayır’ sloganı attı. Grup, ‘AKP hükümetinin IŞİD’e destek tezkeresine hayır’ pankartı açtı.

Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları dışındaki askeri operasyona dahil olmasına karşı olduklarını söyledi. Ayar, “AKP hükümeti Suriye ve Irak’ta yapılacak askeri operasyonlar ile ilgili yetki isteyen savaş tezkeresini meclise getirmiştir. Biz DSK, KESK, TMMOB, TTB emek ve meslek örgütleri olarak hükümete Irak ve Suriye’ye savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşıyız. Bu tezkerelerin TBMM’den onay almasını istemiyoruz” dedi.


MERSİN'DE TEZKERE KARŞITI EYLEM

MERSİN'de Emek ve Demokrasi Platformu'nun çağrısı ile toplanan kalabalık, meclise sunulan teskereyi protesto etti.

Forum Yaşam Alışveriş Merkezi'nde bulunan Sanatçılar Meydanında toplanan yaklaşık 500 kişi, tezkere karşıtı eylem yaptı. KESK, DİSK, TTB, TMMOB ve işten çıkarılan belediye işçilerinin destek verdiği eylemde, halktan tezkere karşıtı destek istendi. Alış veriş merkezi içeresinde yürüyüşe geçen grup, 'IŞİD'e destek tezkeresine Hayır' yazılı pankartlar taşıyarak, 'Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi', 'Katil IŞİD İşbirlikçi ABD' sloganları attı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yürüyüşüne devam eden grup, yolu tek yönlü trafiğe kapatarak yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Barış Meydanı'na geçti. Tezkere karşıtı olan eylemciler, yürüyüşleri boyunca hükumet ve IŞİD aleyhinde sloganlar atarak zılgıt çekti.

Barış Meydanı'nda grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, savaş tezkeresine karşı olduklarını ifade ederek, "Türkiye savaşa girerse, gençlerimizin kanı akacak. Halklarımızın kanı akacak. Ezidilerin, Kürtlerin, Türkmenlerin, Arapların, Alevilerin, Hristiyanların kanı akacak. Biz Ortadoğu'nun barışı için, Türkiye'nin barışı için yürüyoruz. Tüm Türkiye'de bu tezkerenin durdurulması ve TBMM'de gerçekten yüreği halkların geleceği için atan milletvekilleri var ise, bu teskereye red oyu verirler. Bugün Rojava'da Kobani'de sadece kürt halkı değil tüm insanlık varlık yokluk mücadelesi ile karşı karşıyadır. Kontrol ettiği alanlarla, Hristiyanları, Şiileri, Ezidileri, Türkmenlerii Kürtleri, farklı inanç gruplarını acımasızca katleden, kadınlara savaş açan IŞİD ile mücadele bir insanlık mücadelesidir" dedi. Bir süre alanda eylemine devam eden grup, olaysız bir şekilde dağıldı.


İZMİR'DE TEZKERE PROTESTOSU

İZMİR'de toplanan sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle bazı avukatlar, TBMM Başkanlığı'na sunulan Başbakanlık Tezkeresi'ne karşı eylem yaptı. Avukatlar, yürüyüşe cübbeleriyle katılırken, gruptakiler sık sık 'Kürdistan IŞİD'e mezar olacak' sloganı attı.

İzmir Barosu önünde saat 18.00'de toplanan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ile Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi bir grup avukat cübbeleriyle yürüyüşe geçti. Ellerinde, 'Rojava halkı yalnız değildir. IŞİD'e destek tezkeresine hayır' yazılı pankart taşıyan avukatlar, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) ve TTB'nin (Türk Tabipler Birliği) de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerinin üyeleriyle bir araya geldi. Ardından yaklaşık bin kişilik grup, Alsancak Semti'nde yürüyüşe geçti. Gruptakiler sık sık, 'Diren Kobani İzmir seninle', 'Kürdistan IŞİD'e mezar olacak' ve 'Katil IŞİD işbirlikçi AKP' diye slogan attılar.

Yürüyüşün ardından grup adına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı basın açıklaması yaptı. Sarı, "Bugün Rojova'da, Kobane'de sadece Kürt halkı değil, tüm insanlık varlık- yokluk mücadelesiyle karşı karşıyadır. IŞİD başta ABD olmak üzere, bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin yarattığı, vahşet ve barbarlığın sembolüdür. IŞİD'E karşı halkların verdiği mücadele, insani değerleri, barışı, bölgede yaşayan tüm halkların özgürlüklerini savunma mücadelesidir. Bu mücadele giderek şiddetlenirken, AKP hükümeti, Suriye ve Irak'ta yapılacak askeri operasyonlarla ilgili yetki isteyen tezkereyi meclise getirme hazırlığında. Tezkereye kesin olarak karşıyız. Bu tezkerenin TBMM'den onay almasına karşı demokratik tepkimizi alanlarda göstereceğiz" dedi.

KÜRTÇE VE TÜRKÇE AÇIKLAMA OKUNDU

Avukatlar adına ise ilk olarak ÖHD İzmir Şube üyesi Rotinda Polat Kürtçe açıklama yaptı. Ardından, aynı açıklamayı Türkçe yapan ÇHD Genel Merkez Yöneticisi Nergiz Tuba Aslan, "Çeteler, emperyalist güçler, silah tüccarları ve savaş çığırtkanları bugüne kadar olduğu gibi tarihte lanetle anılacak ve vicdanlarda mahkum olacaklardır. Türkiye halkları ancak Kürt kardeşlerinin acısına ortak olarak, Kürdistan topraklarında IŞİD çeteleri eliyle gerçekleştirilen vahşetin önüne geçebilir. Aksi halde yaşanacak her bir ölümden başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmak üzere tüm devletler sorumlu olacaktır. Bu nedenle tezkereyi protesto ediyoruz" dedi. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.


ŞİŞLİ'DE "TEZKERE" PROTESTOSU

Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi önünde saat 18.30'da toplanan, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerine üye bini aşkın kişi, mecliste görüşüldüğü sırada Suriye, Irak tezkeresine karşı protesto için toplandı. Eylemciler, ellerinde pankart, döviz ve bayraklar olduğu halde, Mecidiyeköy Meydanı'na kadar yürüdü. Burada, önce çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, tezkereye karşı açıklamalarda bulundu.

Ardından grup adına, basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu sözcüsü Hıdır Doğan okudu. Okunan açıklamada IŞİD'le mücadelenin insanlık mücadelesi olduğu kaydedilerek Türkiye'nin sınırları dışındaki savaşa dahil olmasına karşı olduklarını belirtildi.
Polisin geniş güvenlik önleminin aldığı eylem, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler