TFF'de 'eksik' genel kurul

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu, hesap ve faaliyetlerinden ötürü ibra edilirken, Ankara'daki birleşim Türk futbol tarihinin en az katılımlı genel kurulu olarak tarihe geçti.

Yayınlanma: 01.09.2020 - 16:23
TFF'de 'eksik' genel kurul
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu, hesap ve faaliyetlerinden ötürü tartışmalı  şekilde ibra edilirken, Ankara'daki birleşim Türk futbol tarihinin en az katılımlı genel kurulu olarak tarihe geçti.

TFF yönetiminden Genel Sekreter Kadir Kardaş'ın kulüpleri tek tek arayıp davet etmesine karşın 330 delegeden 170'i salona geldi. Aramalarda, ''Nihat abinin özel ricası'' ifadesi kullanıldı.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon,  Antalyaspor, Başakşehir ve Kasımpaşa başkanları genel kurula gelmedi.  2 başkan cezası diğerleri ise tercihleri sonucu salonda yer almadı. Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Murat Sancak da genel kurula katılmadı. Katılan kulpler de başkan düzeyinde temsil edilmedi.

Genel Kurul üyeleri bütçe faaliyet ve statü değişikliği ile ilgili belgelerin zamanında gelmediğini ve genel kurul hükümerinin ihlal edildiğini söylediler.

Olağan genel kuruldan 15 gün önce delegelere gönderilmesi zorunlu olan evrakları, 5 günlük gecikmeyle yollarken söz konusu belgeler arasında TFF Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile bütçe raporlarının yer almadığı ortaya çıktı.

Fedrasyonun Tahkim ve PFDK ile ilgili statü değişikliği talebi ise 3/2 çoğunluk olmaması nedeniyle gerçekleşmedi. bu değişikliğe Fenerbahçe itiraz etmişti.

Bazı genel kurul üyeleri mali genel kurulun iptali için dava açacak. 30 gün içinde dava açılırsa genel kurul iptal olabilir.

Yine genel kurulda 'Üyelerin tamamının onayı ile yönetim ibra edildi' sözü genel kurula gelmeyen üyelerce eleştirildi.

Genel Kurulu’nda okunan gündem maddelerinin ardından yapılan oylamalar ile birlikte TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu hesap ve faaliyetlerinden ötürü sadece katılıcılarca ibra edildise de  gider tablosundaki 126 milyonluk büro harcamasının Süper Lig'deki 21 takımım 14'ünün harcama bütçesinden fazla olduğu da ortaya çıktı ve eleştirildi.

Genel kurula katılan üyeler 869 milyon 600 bin 635 TL'lik gelire rağmen  918 milyon 932 bin 289 TL gider kalemi ile tersten rekor kıran büçedeki dikkat çeken harcamaları şöyle açıkladılar.

- Büro giderleri: 126 milyon 367 bin TL

- Hakem, Gözlemci ve Temsilci giderleri: 55 milyon 134 bin TL

- Taşıt, araç tahsis giderleri: 9 milyon 752 bin TL

- VAR masrafları: 18 milyon 158 bin TL

- A Milli Takım Takım sürekli personel giderleri: 55 milyon 427 bin 257 TL

- Eğitim sürekli personel gideri: 13 milyon 584 bin 963

- Personel gideri: 95 milyon TL

- Profesyonel futbol giderleri: 437 milyon 153 bin TL


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler