Thodex'in kurucusu sırra kadem bastı! Faruk Fatih Özer'e soruşturma

Son dakika... Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolar (kripto varlık) ile yurt dışına kaçtığı iddiası gündeme oturdu. Özer, hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 22.04.2021 - 11:40
Thodex'in kurucusu sırra kadem bastı! Faruk Fatih Özer'e soruşturma
Abone Ol google-news

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı şirket ile ilgili Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç örgütü kurmak"suçundan re'sen soruşturma başlattı. Polis, kripto para dolandırıcılığı iddialarıyla ilgili şirketin Kadıköy'de bulunan merkezine incelemelerde bulunmak üzere gitti. İncelemelerini tamamlayan polis daha sonra binadan ayrıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Türkiye'de işlem yapan kripto para borsalarından Thodex'te iki gündür işlem yapılamıyor. 391 bin kişinin işlem yaptığı platformun kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto parayla yurtdışına çıktığı öne sürüldü. Çok sayıda kişinin suç duyurusu üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı merkezi Kadıköy'de bulunan şirket ile ilgili Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç örgütü kurmak"suçundan re'sen soruşturma başlattı. 

Bu arada Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ise 20 Nisan Salı günü saat 19.50'de Arnavutluk Tiran'a gittiği belirlendi.

FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Bu arada Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ise 20 Nisan Salı günü saat 19.50'de Arnavutluk Tiran'a gittiği belirlendi. Faruk Fatih Özer'in İstanbul Havalimanı'ndan ayrılırken fotoğrafı ortaya çıktı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler