THY'de panik: 3 bomba notu

THY yetkilileri asılsız bomba notlarını yapan kabin görevlisinin iş akdine son verildiğini duyurdu. Ancak bundan sonra da THY’nin 3 uçağında daha bomba notu bulundu

Yayınlanma: 21.07.2015 - 10:35
Abone Ol google-news

Türk Hava Yolları (THY), aldığı ek önlemlere rağmen asılsız bomba notlarını engelleyemezken bu yıl 7’ye ulaşan bomba notlarından birini THY’de görev yapan kabin görevlisinin yaptığı tespit edildi. İşine son verilen ve hakkında suç duyurusunda bulunulan erkek kabin görevlisinin 17 Nisan’daki İstanbul-Basel seferini yapan Serik adlı Boeing 737-800 tipi uçağın tuvaletine “bomba” yazılı bir not bıraktığı iddia edildi.

İddialara göre bomba notunun yazıldığı kâğıt üzerinde parmak izine rastlandığı ve kabin görevlisinin iki ay önce gözaltına alındığı öğrenildi. THY yetkilileri kabin görevlisinin iş akdine son verildiğini duyurdu. Ancak bundan sonra da THY’nin 3 uçağında daha bomba notu bulundu.

Bomba notunu yazmakla suçlanan kabin memurunun, daha önce de bir ya da birkaç olayı gerçekleştirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Olayın Terörle Mücadele Şubesi tarafından takip edildiği öğrenildi. Yapılan soruşturmada suçlu bulunması halinde, ismi açıklanmayan memura “Suç uydurmadan” 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek. Diğer 6 uçağa bomba notunun kimler tarafından koyulduğu da araştırılıyor. 

EN SON NOT SOL ELLE YAZILMIŞ 

THY uçaklarının tuvaletlerinde ya da kabininde son 5 ayda 7 bomba notu bulundu . En son olay 16 Temmuz 2105 tarihinde yaşandı. Los Angeles’e gidecek olan Boeing 777-300ER tipi uçakta Türkçe olarak yazılmış bomba notu bulundu. Aramada bir bulguya rastlanmazken notun ‘solak’ bir kişi tarafından yazıldığı belirlendi. (Habertürk)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon