Tofaş 142 işçiyi attı

Metal direnişinin yaşandığı fabrikada işçi kıyımı yaşandı

Yayınlanma: 23.06.2015 - 22:16
Abone Ol google-news

TOFAŞ’ta aralarında direnişte işçilerin sözcülüğünü yapanların da olduğu 142 işçi işten atıldı. Metal İşçileri Birliği, diğer fabrikalardaki metal işçilerini Tofaş işçisine desteğe çağırırken, cuma günü tüm metal işçilerini üretimi durdurma çağrısı yaptı.

Bursa’da metal işçilerinin direnişinin ardından dün sabah Tofaş fabrikasında 10 işçi kartlarının basmaması üzerine işten çıkarıldıklarını öğrendi. Daha sonra işten çıkarılan işçi sayısıınn 16.00 vardiyasında önce 80’e sonra 142’ye ulaştığı bildirildi. Metal İşçileri Birliği’nden (MİB) yapılan açıklamada, “Metal işçisi greve hazırlanırken, patronlar kıyım yaparak kavgayı öne aldılar. Haydi metal işçisi 3 talebimiziz için direnişe” denildi. İşçiler taleplerini şöyle sıraladı: Boch sözleşmesi baz alınarak ücret iyişleştirilmesi yapılsın. Eylemlerden dolayı soruşturma ve işten atma yapılmasın. Bu süreçte işten atılan işçiler geri alınsın. MİB’in açıklamasında sorunun Tofaş, Renault, Delphi, Ford’un sorunu olmadığı belirtilerek, tüm fabrikalardaki metal işçileri Tofaş işçisi ise dayanışmaya çağrıldı.

MİB, 26 Haziran Cuma günü metal işçisinin Türkiye genelinde üretimi durduracağını açıkladı. MİB’den yapılan açıklamada,”MESS’in sadaka zammını başına çalmak için büyük greve hazırlanalım” denildi.

MİB’in çağrısı üzerine diğer metal fabrikalarındaki işçiler 16.30’da Tofaş fabrikasının giriş kapısı önünde toplandı. Tofaş işçisine destek sloganı atan işçiler yaklaşık 1 saat kapı önünde eylem yaptı. Molada olan Tofaş işçisinin ise fabrikadan çıkmasına izin verilmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler