Tokat'taki pusu ilk değil

Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Sazak köyü kırsal kesiminde 1997 yılında da görevden dönen güvenlik güçlerine pusu kuran teröristler, 1 astsubay çavuş ile 3 askeri şehit etti, 3 askeri yaraladı.

Yayınlanma: 07.12.2009 - 17:43
Abone Ol google-news

Teröristlerin kurduğu pusu sonucu bugün 7 askerin şehit olduğu Sazak köyü kırsalında, 1997 yılında da terörist saldırısı yaşandı. Sazak köyü kırsal kesiminde 14 Ekim 1997 tarihinde görevden dönen güvenlik güçleri, saat 18.30 sıralarında, bir grup teröristin saldırısına uğramış, saldırıda Astsubay Çavuş Kani Çağlak, erler Serdar Eraydın, Serhat Göksel ve Nurettin Sevinç şehit olmuştu. Terörist saldırıda 3 asker de yaralanmıştı.
Sazak Köyü yakınında 12 Temmuz 2001 tarihinde sürdürülen operasyonda da terör örgütü TKP-ML TİKKO üyesi bir kişi silahıyla birlikte ölü ele geçirilmişti.
 

Terör örgütlerinin işbirliği

Tokat'ın özellikle Reşadiye, Niksar, Almus ilçeleri ile Sivas, Ordu ve Giresun bölgeleri arasındaki kırsal kesimde bir dönem terör örgütü DHKP/C ve TKP-ML TİKKO örgütü mensupları çeşitli eylemlerde bulundu.

Terör örgütleri DHKP/C, TKP-ML TİKKO ile terör örgütü PKK mensuplarının burada birlikte hareket ettiği, yakalanan teröristlerin ifadeleri ve ele geçirilen fotoğraf ile dokümanlarla belgelendiği bildirilmişti.

Tokat'ta 30 Eylül 2004 tarihinde Yağmurlu beldesi kırsal alanında düzenlenen operasyonda, terör örgütü DHKP-C'nin bölgedeki grup elebaşı ''Niyazi'' kod adlı Sebahattin Yavuz ile ''Lütfiye'' kod adlı Songül Koçyiğit, ''Feride'' kod adlı Devrim Ağırman ve ''Erdoğan'' kod adlı Mustafa İşeri, silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmişti. Operasyonda, örgütün kuryesi olduğu bildirilen Salih Ç'nin de ölü olarak ele geçirildiği açıklanmıştı.

Çankırı'da dönemin valisi Ayhan Çevik'e düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili olarak da operasyon ve araştırmalar Tokat'a yönelmiş, güvenlik güçleri merkez Topçam ile Erbaa, Turhal, Reşadiye ve Niksar ilçeleri kırsal kesimlerinde geniş çaplı operasyon yürütülmüştü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler