Toros’tan Esedullah indi

İlçelerde görülen duvar yazılarını ve kendilerini ‘Esedullah Tmi i’ olarak tanımlayanları JİTEM’e benzeten CHP’li Özel, “Beyaz Toros’lardan kim inecek diyorduk, Esedullah’lar indi” dedi

Yayınlanma: 19.11.2015 - 19:58
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçelerde duvarlara yazılar yazan ve kendilerini “Esedullah Timi” olarak tanımlayanlar hakkında “1980 öncesinin kontrgerillalarını, 1990’ların Jİ- TEM’ini, Hizbullah’ını hatırlatıyor. Beyaz Toroslardan kim inecek diye bekliyorduk, Esedullah’lar indi” dedi. Özel, “Bunlar devletin memuru mu, yoksa kendini Allah’ın aslanları diyen devlet tarafından bir takım yasal yetkileri olmaksızın varlıklarına ön açılan oluşumlar mı?” diye sordu.

‘Korku aşılama meselesi’

Özel, Diyarbakır Silvan’da gündeme gelen “Esedullah Timi” tartışmalarına ilişkin, şunları kaydetti:

-İlk gündem maddemiz olacak: Seçimden önce en nihayetinde Beyaz Toroslara kadar varan, herkesin bilinçaltına korku aşılama meselesinde, bu korkuyu aşılamaktan ziyade, birtakım hazırlıkların da olduğu görülüyor. Esedullah timlerinin yazdıkları, yaptıkları korkunç, görgü tanıklarının anlattıkları korkunç. Bunların kimler olduğunu bir an önce öğrenmemiz lazım. Bunlar devletin memuru mu, yoksa kendine ‘Allah’ın aslanları’ diyen devlet tarafından birtakım yasal yetkileri olmaksızın varlıklarına ön açılan oluşumlar mı, öğrenmek lazım. Bundan sonra her türlü denetim faaliyeti mümkün. Bu konu, CHP tarafından Meclis’e verilecek ilk araştırma önergesinin konusu olacaktır. Meclis’teki tüm partilerin katılımıyla, bu konunun tüm ilçelerde hızlı bir şekilde araştırılması için Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etmeyi düşünüyoruz.

‘Fevkalade endişeliyiz’

-Torosların yerine lüks cipler geldi: Grup olarak da hazırlık yapıyoruz. 1980 öncesinin kontrgerillalarını, 1990’ların JİTEM’ini, Hizbullah’ını hatırlatıyor. Beyaz Toroslardan kim inecek diye bekliyorduk, Esedullah’lar indi. Görgü tanıkları, IŞİD görünümlü, altında lüks ciplerin olduğu, yüksek motor hacimli araçların kullanıldığı iki farklı dilde konuşan ama sürekli tehdit ve hakaret cümlelerini duvarlara yazan, korku salmaya çalışan kişiler olduğunu söylüyor. Devletin şefkatli elinin çözüm üretebileceğini düşünüyoruz. Devlet adına orada var olduğunu söyleyip, devlet adına hukuku çiğnemeyi görev edinmiş kişilerin varlığından fevkalade endişeliyiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler