Toyota daha az üretecek

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel krizden Toyota da payına düşeni alıyor. Japon otomotiv devi Toyota bu yıl küresel üretimini yüzde 20 kısmayı planlıyor.

Yayınlanma: 23.02.2009 - 10:16
Abone Ol google-news

Nikkei gazetesinin haberine göre, dünyanın en büyük otomotiv şirketi Toyota, küresel ekonomik krizin talebi düşürmesi nedeniyle 2009 yılı üretim seviyesini yüzde 20 kısarak, 6,5 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Toyota'nın, bu yıl için üretim planlarını yakında açıklayacağını yazan gazete, şirketin, bazı günler üretimi durdurarak stokların artmasının önüne geçmek için çaba gösterdiğini ve normal stok seviyesine mayıs ayına kadar varılmasının beklendiğini belirtti.

Gazete, şirketin üretiminin önceki aylarla karşılaştırıldığında mayıs ayında tekrar toparlanacağını, ancak bu seviyelerin halen önceki yılların çok altına olacağını kaydetti.

Toyota'ya göre, şirketin yıllık üretimi en son 2003 yılında 6,1 milyon adet olmuştu.
Küresel ekonomik kriz yüzünden ABD, Avrupa, Japonya ve gelişmekte olan ülkelerde satışları gerileyen Toyota, Ekim-Aralık 2008 döneminde 1,8 milyar dolar zarar açıklarken, mart ayında sona erecek mali yılında zararının 3,7 dolar olacağı tahmininde bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler