TSK'den koruculuk açıklaması!

Mardin'de 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamın ardından, dün alevlenen koruculuk tartışmaları üzerine TSK'den bir açıklama geldi.

Yayınlanma: 08.05.2009 - 08:39
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı İletişm Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Mardin'de 44 kişinin öldürülmesi olayına ilişkin yapılan değerlendirmeleri, "Olayın koruculuk sistemine bağlanması, önyargılı ve yanlıştır" dedi.

Hasan Tahsin Bilgi Merkezi'nde Haftalık Bilgilendirme Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirme yapan Tuggeneral Metin Gürak, Mardin'de yaşanan olayın bir vahşet olduğunu vurgulayarak, "Bunu insani değerlerle açıklamak mümkün değildir" dedi.

44 kişinin hayatını yitirdiği olaydan sonra koruculuk sisteminin tartışılmasını doğru olmadığının altını çizen Tuğgeneral Gürak, "olayın koruculuk sistemine bağlanması, önyargılı ve yanlıştır" diye konuştu.

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın bir televizyon kanalında görev yaptığı dönemde dinlendiği yönündeki sözlerinin hatırlatılarak, "Genelkurmay karargahında dinlemeye yönelik bir tedbir aldınız mı" sorusuna, Tuggeneral Metin Gürak "Tamamen kendi görüşleridir. Bu konuda yorum yapmamız söz konusu olmaz" dedi.

Poyrayköy'de Ergenekon Soruşturması nedeniyle yapılan kazılara ilişkin bölgenin yasaklı olduğu yönündeki iddiaları da yanıtlayan Tuğgeneral Metin Gürak, arazinin sivillere açık bir bölge olduğunun altını çizerek, "Basın mensupları girebilir. Bölge sivillere açıktır" diye konuştu.


Başbuğ ABD'ye gidecek

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ABD'ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı. Henüz programın netleşmediğini belirten Tuğgeneral Gürak, "Bu ziyaretle ilgili programla ilgili çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ABD'ye bir ziyaretinin olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, "Genelkurmay Başkanımızın ABD ziyareti söz konusudur. Bu ziyaretle ilgili programla ilgili çalışmalar devam etmektedir" cevabını vererek, ziyaretin tarihinin belli olmadığını ifade ederek, ziyaretin resmi olduğunu vurguladı.
 

Telefon dinleme iddiası

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın ABD'yi gitmesine ilişkin herhangi bir bilgisi bulunmadığını da bildirdi.

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalara ilişkin bir soru üzerine konuşan Tuğgeneral Gürak, telefon dinleme iddiasına şu sözlerle yanıt verdi:
"TSK'dan emekli olmuş personelin kamu oyuna yansıyan görüş ve düşünceleri tamamen o görüşleri ifade eden kişilerin görüşleri olup o görüşler üzerinde bizim bir değerlendirme yapmamız doğru değildir. TSK görev ve sorumluluk alanı kapsamında ve kendisine verilen yasal sınırlar içinde çalışmalarını ve ilişkilerini yürütmekte, olabilecek görüş ve önerilerini ilgili makamlara iletmektedir"
 

Poyrazköy'deki silahlar

Tuğgeneral Metin Gürak, Poyrazköy'de Ergenekon Soruşturması çerçevesinde yapılan aramalara ilişkin bir başka soru üzerine de arazinin yasak bölge olmadığının altını çizerek şöyle konuştu:
"Poyrazköy'de ikinci derece kara askeri yasak bölgesinin gündeme gelmesinin ana nedeni bu bölge içerisinde bulunan gömülü mühimmatın nerede olduğu ve buraya kişilerin serbestçe girip girememesiyle ilgiliydi. Bazı basın mensupları serbestçe gidip 3,5 saat gidip kalabilirken, bunu basın organlarında okumuşsunuzdur, diğer bazı basın mensuplarının bunu tam denemeden bu bölgeye girilemeyeceği sonucuna ulaşmaları gerçekten çok düşündürücüdür. Taktir kamu oyunundur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler