TSK'den 'kumpas' açıklaması
Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumartesi sabahı 11:18'de yayınladığı açıklamada TSK hakkında yazılan iddialara cevap verdi.
Son zamanlarda yazılı ve görsel bazı basın yayın organlarında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kurumsal kimliğine ve bazı mensuplarının kişilik haklarına yönelik iddia ve söylemlerin görülmesi üzerine yüce Türk Milletinin bilgilendirilmesinde fayda mütalaa edilmiştir.Türk Silahlı Kuvvetleri; ulusal güvenliğimize yönelik her türlü tehlike ve tehdidi büyük bir dikkatle izlemektedir.
Türk Silahlı Kuvvetleri; hiçbir legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur.
Diğer taraftan; devletimizin resmî yapısı dışında ister etnik yapıyı, ister dinimizi istismar eden kişi ve odaklarla etkin mücadele sürdüren en ciddi kuruluşun Türk Silahlı Kuvvetleri olduğu unutulmamalıdır.
Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki paralel yapılanmayla ilgili söylem ve iddialara yönelik olarak, ilk günden itibaren kapsamlı olarak, hem idari hem de adli inceleme başlatılmış, elde edilen tüm bilgiler en ince detayına kadar değerlendirilmiş, iddia sahiplerinin bilgisine başvurulmuş ve konu üzerindeki çalışmalar yoğunlaştırılmıştır.
Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplinsizliğe ve itaatsizliğe müsamaha ve hoşgörü ile bakılmamaktadır. Bu bağlamda, haklarında yasal yeterli delil ve kanaat oluştuğu takdirde, o kişilerin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişikleri derhal kesilmektedir.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı mensuplarına yönelik olarak yıllardır devam eden ve bugün "KUMPAS" yapıldığı söylenen davalar da dikkate alınarak ileride aynı durumla karşılaşmamak için iddiaların daha titiz bir şekilde, kurum içerisinde her hangi bir yara açmadan adil, vicdani ve hakkaniyet esaslarına göre sonuçlanması için gayret sarf edilmektedir.
Video Haberler
-
İmamoğlu'ndan 'Türk Ocakları' göndermesi
-
İstanbul'da hareketli dakikalar
-
Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi
-
Osmaniye'de feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı
-
Hareketli dakikalar: Milyonluk yatta can pazarı
-
Arda Turan'dan şaşırtan AKP yanıtı
-
Sarallara dev operasyon
-
'Elinde son derece ciddi bilgiler, belgeler var'
-
'Şahmeran' operasyonunda yeni gelişme
-
AKP'li başkandan işçiye tehdit
En Çok Okunan Haberler
-
En düşük emekli maaşı belli oldu
-
Lille yeni teknik direktörü Paulo Fonseca oldu!
-
Şirketlere kayyum atandı, binlerce hesaba el konuldu
-
Erdoğdu ve Torun, CHP'den istifa etti
-
Kulislerdeki 3 'Sedat Peker' söylentisi
-
Sarallara dev operasyon
-
Cumhur'a kötü haber, yüzde 7 kurtarmadı
-
Arda Turan'dan şaşırtan AKP yanıtı
-
İki konuda uzlaşı sağlandı
-
'Elinde son derece ciddi bilgiler, belgeler var'