Tunceli'de Komando Tugayı'nda yangına TOMA’larla müdahale

Tunceli’de konuşlu bulunan 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı sahası içinde yer alan ormanlık alanda çıkan yangına polisler TOMA’larla müdahale etti. Yangın, yoğun çalışma sonrası, mühimmat depolarına sıçramadan kontrol altına alınıp, söndürüldü.

Yayınlanma: 27.07.2015 - 15:58
Abone Ol google-news
<video:331803>

Saat 13.00 sıralarında , Atatürk Mahallesi’de bulunan Tugay Komutanlığı sahası içinde yer alan meşelik alandaki mühimmatların belirlenemeyen bir nedenle patlamasının ardından yangın çıktı. Aşırı sıcak ve kuru otların tutuşmasıyla büyüyen yangın, askeri alanda kısa sürede yayıldı.

Çığ Köyü yakınlarında bulunan askeri tesislere doğru hızla yayılan yangına, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, başka bölgelerdeki yangınlara gitmeleri nedeniyle ilk anda müdahalede bulunamadı. Yangına, İl Jandarma Komutanlığı, Tunceli Belediyesi ve 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı itfaiye ekip ve araçlarıyla müdahale edildi.

Ancak yangının hızlı yayılması karşısında yetersiz kalınması üzerine Tunceli Emniyet Müdürlüğü’nden yardım istendi. Bunun üzerine polisin toplumsal olaylarda kullandığı 5 TOMA da yangın bölgesine gönderildi.

Askeri alan içindeki mühimmat depolarına sıçrama tehlikesi de bulunan yangına, Tunceli Belediyesi itfaiye araçlarının yanı sıra, polisin 5 TOMA’sı ile Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na ait 1 TOMA aracı sürekli su sıkılarak müdahale edildi. Alevler böylece her geçen dakika kontrol altına alınmaya başlandı.

Yangın, sürdürülen yoğun çaba ile, Çığ Köyü ve askeri mühimat depolarına sıçramadan söndürüldü. Yangın söndürme çalışmalarına itfaiye ekipleri ve araçlarının dışında yaklaşık 300 asker de katıldı. Kontrol altına alınan yangın alanında başlatılan soğutma çalışmaları devam ediyor.Yangının çıkış sebebi ile ilgili olarak Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığı öğrenildi. Yangından yaklaşık 50 hektarlık alanın etkilendiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler