Tünel'de caz şenliği

İstanbul Kültür Sanat Vakfı(İKSV) tarafından düzenlenen "18. İstanbul Caz Festivali", 30 Haziran Perşembe akşamı gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlıyor.

Yayınlanma: 28.06.2011 - 09:17
Abone Ol google-news

18. İstanbul Caz Festivali, 19 Temmuz tarihine kadar aralarında Paul Simon, Herbie Hancock, Marcus Miller, Jamie Cullum, Natalie Cole, Randy Crawford ve Amadou & Mariam gibi dünyaca ünlü isimlerin bulunduğu 300'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı 25 farklı etkinlik mekanında ağırlayacak.

Festival, "Caz Kalpli İstanbul" temasıyla festival seyircisinin kalbini 20 gün boyunca cazla dolduracak. Festivalde, 1 Temmuz Cuma akşamı Aya İrini Müzesi'nde saat 20.30'da başlayacak "Ustalarla Buluşma" serisinin bu yılki konukları ünlü perküsyoncu Mısırlı Ahmet, klasik Hint müziği ve caz dünyasının önemli isimlerinden, tabla üstadı Zakir Hussain ve Hint klasik müziğinin en genç ustalarından kabul edilen sitar virtüözü Niladri Kumar olacak.

Festivalde aynı gece saat 22.00'de "Get Out Of Your Lazy Bed" ve "Half a Minute" gibi hit şarkılarıyla tanınan ve özellikle 80'li yıllardaki başarılı çalışmalarıyla caz pop türünün önde gelen gruplarından biri olan Matt Bianco, İstinyePark'ta müzikseverlerle buluşacak. Matt Bianco, vokaldeki Mark Reilly, keyboardda Mark Fisher, davulda Tony Mason, basta Nick Cohen, gitarda Tony Remy, saksafon ve flütte Andrew Ross, trompette Simon Finch ve geri vokallerde Hazel Sim ile Weston Foster'dan oluşan kalabalık bir ekiple izleyicilerle buluşacak.
 

Tünel Şenliği'nde 26 farklı mekanda 32 konser

İstanbul Caz Festivali geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Tünel'i bir şenlik alanına çevirecek.

2 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00'de başlayacak Tünel Şenliği, Beyoğlu, Tünel, Asmalımescit, Şişhane ve Galata bölgesinde; sokaklarda ve değişik mekânlarda ücretli ve ücretsiz konserler, atölye çalışmaları, özel sergiler ve ikramlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek. Tünel Şenliği kapsamında farklı mekanlarda gece boyunca sahne alacak sanatçılar arasında Okay Temiz, Emin Fındıkoğlu Dörtlüsü, Neil Cowley Trio, The Souljazz Orchestra, Mdungu, East Park Reggae Collective, Grooveheadz, Elif Çağlar, Emir Ersoy, Kolektifistanbul, Jehan Barbur, Gevende ve BÜMK Caz Korosu gibi isimler yer alıyor. Şenlik programında Original Pinettes Brass Band'in sokak ve tramvay konserlerinin yanı sıra, Genç Caz gruplarının da (Sanat Deliorman Quartet ve Eren Noyan Quartet) konserleri, Galata Ritimhanesi'nde gerçekleşecek ritim atölyesi çalışması gibi etkinlikler de bulunuyor. Tünel Şenliği'nin ayrıntılı programı ve Beyoğlu sokaklarının kalbindeki konser mekânları, gece boyunca Tünel Şenliği haritası üzerinden takip edilebilecek.

19 Temmuz'a kadar devam edecek 18. İstanbul Caz Festivali'ndeki tüm konserlerin biletleri Biletix satış noktaları ve İKSV'nin yanı sıra Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenecek konserlerin öncesinde, 15.00'ten itibaren mekanda kurulacak gişelerden alınabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon