Türbanını çıkarmak isteyen ablasını tehdit etti, 5 yıl hapsi isteniyor

Türbanını çıkarmak istediği için ablasına hakaret ve tehdit içerikli mesaj attığı öne sürülen kadın ve eşine, "Tehdit" ve "Cebir veya tehdit kullanarak bir kimsenin inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yayınlanma: 28.01.2020 - 14:18
Abone Ol google-news

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; C.B. isimli kadının türbanını çıkarmak istediğini söylediği kız kardeşi S.K. ve eşi K.K. tarafından cep telefonundan atılan mesajla tehdit edildiği ve hakarete uğradığı belirtildi.

"YAŞAM TARZINA MÜDAHALE"

S.K. ve eşi K.K.'nin WhatsApp üzerinden yolladığı mesajlar ile C.B.'nin yaşam tarzına müdahale ettikleri kaydedilen iddianamede, S.K. ve K.K.'nın, tehdit ve cebir veya tehdit kullanarak bir kimsenin inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme suçlarını işledikleri belirtildi.

S.K. ve K.K.'nın atılı suçlardan 1 yıl 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istenen iddianame, İstanbul Anadolu 33. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek duruşma günü verildi.  



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler