Turizmde çıkmaz sokak

Türkiye’nin Suriye sınırında sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürdüğü Rus uçağının ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesinden turizminde olumsuz etkileneceği endişesi artıyor. Rus turistlerin boykotu durumunda Türkiye'nin kaybının yıllık 3,5 milyar dolar olacağı öne sürülüyor.

Yayınlanma: 25.11.2015 - 12:34
Abone Ol google-news

Başta Antalya, Kemer, Belek olmak üzere Rus turistlerinin gözde merkezlerine dört buçuk milyona yakın  Rus tatilci gelirken, olası boykot durumunda yüzlerce işletme ve on binlerce çalışanın bu durumdan olumsuz  etkileneceği vurgulanıyor.

Akdeniz bölgesinde tatil yapanlar arasında  Almanlardan sonra ikinci gurubu oluşturan ancak para fazla para harcayan  Rusların , geçen yaz sezonunda  Türkiye'de banka kartlarıyla 280 milyon avronun üzerinde para harcadığı tahmin ediliyor.  Öte yandan THY'nın Rusya'nın günlük 10 ayrı kentine düzenlediği seferleriyle yılda bir milyon yolcu taşıdığı belirtilirken, Rusya'da en fazla yolcu taşıyan yabancı şirketler arasında birinci sıradaki THY'nin de bundan olumsuz etkileneceği, Rusya'nın yaptırımı durumunda milyonlarca lira kaybı olacağı ve pazar alanını yitireceği öngörülüyor.


İptaller başladı

Rusya'nın TASS ajansına açıklama yapan Rusya Federal Turizm Ajansı, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın önerisi üzerine Türkiye'ye gitmekten vaz geçenlerden rezervasyon ödemelerinin tamamının geri ödenebileceğini belirtti.


Rus uçağının düşürülmesine ülke içinden bir tepkide  Rusya Komünist Partisi Merkez Komitesi Başkanı ve milletvekili Vyacheslav Tet?kin'den geldi. Bugün yaptığı televizyon konuşmasında  “Türkiye Cumhurbaşkanı IŞID terör örgütünü bir çok yönden açıkça desteklemektedir. Türkiye'nin desteği olmadan İŞİD var olamaz. Rus vatandaşları bu terör örgütüne destek veren ülkeye seyahat etmemelidir. Çünkü turizmden ciddi bir gelir sağlıyorlar. Bunun yerine Kırım ve Karadeniz kıyılarına turist akımını yeniden güçlendirmek gerekiyor.. Ayrıca Türkiye'den bir çok mal alıyoruz. Bu durumun da derhal gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon