Türk baletler Roma'dan ödülle döndü

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Roma Premio Bale Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Kadir Okurer seniorlarda ikincilik ödülünü alırken, Can Bezirganoğlu ise juniorlarda üçüncü oldu.

Yayınlanma: 07.07.2009 - 12:46
Abone Ol google-news

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası "Roma Premio Bale Yarışması"nda Türkiye'yi temsil eden genç baletler Kadir Okurer ve Can Bezirganoğlu Roma'dan ödül alarak döndüler.

ABD'de katıldığı Youth America Grand Prix ve ikincilik ödülü, Devlet Opera Balesi Genel Müdürlüğü'nün organizasyonuyla gerçekleştirilen "1. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması"nda ise "Grand Prix" ödülünü kazanan Ankara Hacettepe Konservatuvarı lisans öğrencisi Kadir Okurer, Uluslararası Roma Premio Bale Yarışması'nda da seniorlarda ikincilik ödülünü kazandı. İstanbul Devlet Konservatuvarı bale öğrencisi olan 15 yaşındaki Can Bezirganoğlu da juniorlarda üçüncülük ödülünü aldı.
 

Roma Ulusal Bale Akademisi, İtalya Kültür Bakanlığı ve İtalya Milli Eğitim Bakanlığı organizasyonuyla düzenlenen yarışmanın, Jüri başkanlığını Bolşoy Balesi Sanat Yönetmeni olan Yuri Grigoroviç yaptı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı ve geçen yıl yapılan 1. İstanbul Uuslararası Bale Yarışması Sanat Yönetmeni olan Nilay Yeşiltepe Güngör de Jüri üyeleri arasındaydı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler