'Türk Escobar' davasında karar açıklandı

''Türk Escobar'' lakaplı Ramazan Yıldız, ''uyuşturucu madde ticareti yapmak için teşekkül oluşturmak'' suçundan 10 yıldan fazla süredir yargılandığı davada beraat etti.

Yayınlanma: 06.12.2011 - 18:29
Abone Ol google-news

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Ramazan Yıldız ile avukatı Ahmed Kaya katıldı. Hakkında yakalama emri bulunan sanıklardan Abdul Ghaffar Malik'in ise henüz yakalanamadığı tutanağa geçirildi.

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Ümit Zafer Çolak, daha önce verilen mütalaayı tekrar ettiğini söyledi.

Önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirten sanık Ramazan Yıldız ise ''Suçsuzum, beraatımı istiyorum'' dedi.

Avukat Ahmed Kaya da daha önce yaptığı savunmayı okuyarak, müvekkili Yıldız'ın beraatını talep etti.

Mahkemenin kararı

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, dönemin İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Cumhuriyet Başsavcılığınca 3 Mart 2000'de yazılan iddianameye göre Yıldız'ın, ''teşekkül halinde eroin ihraç etmek'' suçundan cezalandırılmasının talep edildiğini belirtti.

O dönem İstanbul 5 No'lu DGM olarak bilinen bu mahkemede yapılan yargılama sonunda Yıldız hakkındaki ''eroin ihraç etmek'' eyleminin, ''uyuşturucu madde ticareti yapmak için teşekkül oluşturmak'' suçuna dönüştüğünün kabul edildiğini kaydeden heyet, sanık Yıldız'ın değişen suç vasfına göre 765 sayılı eski TCK'nın 403/10. maddesi kapsamındaki bu suçu işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraatına hükmetti.

Heyet, sanık Yıldız'ın, yargılama sırasında beraat ettiği suçtan tutuklu kalması nedeniyle tazminat talep etme hakkı bulunduğunun kendisine bildirilmesini de kararlaştırdı.

Hakkında yakalama emri bulunan sanık Abdul Ghaffar Malik'in ise savunmasının bugüne kadar alınamadığını aktaran heyet, ''teşekkül oluşturarak uyuşturucu madde ihraç etmek'' suçundan yargılanan Malik hakkında açılan kamu davasının ayrılmasına ve yeni bir esasa kaydına karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler