Türk Telekom ve TTNET'e ceza

Rekabet Kurulu, geniş bant internet erişim hizmetleri pazarında, hakim durumda bulunduğu ve fiyat sıkıştırması yoluyla Rekabet Kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve TTNET A.Ş'ye 12,4 milyon YTL tutarında para cezası verdi.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 09:19
Abone Ol google-news

Rekabet Kurulu, Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve TTNet A.Ş. hakkında açtığı soruşturmaya ilişkin nihai kararı açıklayarak, kurumun internet sitesinde yayımladı.

Kararda, 7 Mayıs 2007 tarih ve ''07-38/411-M sayılı'' Kurul kararı uyarınca, Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve TTNet A.Ş'nin geniş bant internet erişim hizmetleri pazarında 4054 sayılı Kanunu ihlal edip etmediklerinin tespiti için soruşturma açıldığı hatırlatıldı.

Buna göre, Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve TTNet A.Ş'den oluşan ekonomik bütünlüğün, toptan genişbant internet erişim hizmetleri pazarında ve perakende genişbant internet erişim hizmetleri pazarında hakim durumda bulunduğuna karar verildi.

Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve TTNet A.Ş'den oluşan ekonomik bütünlüğün, toptan genişbant internet erişim hizmetleri pazarındaki hakim durumunu, perakende genişbant internet hizmetleri pazarında fiyat sıkıştırması yoluyla kötüye kullandığı, bu suretle 4054 sayılı Rekabet kanununu ihlal ettiği belirleyen Kurul, kararın gerekçesinde belirlenen ilkeler çerçevesinde fiyat sıkıştırmasına yol açacak uygulamalardan kaçınılması gerektiğini kararlaştırdı.

Kurul, kanuna aykırı uygulamaları nedeniyle, Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve TTNet A.Ş. ekonomik bütünlüğünün, ilgili ürün pazarındaki 2007 mali yılı sonunda oluşan toplam ciroları baz alınarak Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve TTNet A.Ş'ye müteselsilen 12 milyon 394 bin 781,16 YTL idari para cezası verilmesine karar verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler