Türkçe Olimpiyatları'ndan yeni moda Osmanlıcılığa

"Türkiye'nin adının Osmanlı olarak devam etmesini de çok isterdim" diyen Sinan Çetin, sosyal medyanın gündemine oturdu. Twitter'da kullanıcıları, 2011 yılında Türkçe Olimpiyatları'nda yaptığı konuşma ile hatırlanan Sinan Çetin'in, "Türkçe Olimpiyatı'ndan Osmanlı Olimpiyatı'na dümen kırdığını" düşünüyor.

Yayınlanma: 12.01.2015 - 11:22
Abone Ol google-news

AKP'ye yakın yayın politikasıyla bilinen Ülke TV'de katıldığı bir programda konuşan Sinan Çetin'in sözleri, sosyal medyanın gündemine oturdu. Yönetmen Sinan Çetin, "Adımızın Osmanlı olarak devam etmesini de çok isterdim" dedi.


Sinan Çetin'in bu sözleri sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. İşte sosyal medyadaki Sinan Çetin tepkileri:

- Tuğçe Kazaz'ın felsefi çıkışlarından sonra, Sinan Çetin'in de tarihsel katkılarıyla Alev Alatlı'nın beklediği rönesans da başlamış oldu.

- Sinan Çetin yandaşlık çıtasını yükseltti.



- Sinan Çetin amca da sırtını sağlama almaya çalışıyo iice.

- Sinan Çetin, Türkiye'nin adı Osmanlı olmalı demiş. Türkçe Olimpiyatı'ndan Osmanlı Olimpiyatı'na dümen kırmış. Film gibi adam, bu eleman :)

Sinan Çetin'in oğlundan şoke eden sözler

- Tv'de Sinan Çetin ve Esra Elönü'yü izlerken sürekli şükrediyorum. Sonuçta insanız; başımıza felaketler gelebilir ve bu hallere düşebilirdik.

- Sinan Çetin, sonra da demokrasiden dem vur... Bilmiyorsan öğren, muhalefet Demokraside önemli bir unsurdur. Yoksa 'Kim' e benzersin!

- Sinan Çetin eskiden Türkçe Olimpiyatları'nda boy gösteriyordu. O zamanın modası oydu, şimdi ise moda Osmanlıcılık...

- Sinan Çetin Adımızın Osmanlı olarak.devam.etmesinide isterim demiş. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adını kimse değiştiremez !

Sinan Çetin dairesine baz istasyonu kurdurdu

- Sinan Çetin Türkiye Cumhuriyeti'ne kin kusmaya başlamış. Kesin milletvekili olur. Adres belli.

- Sinan Çetin ve Tuğçe Kazaz (Din-Den-Dön) memleket meseleleri hakkında fikir beyan ettiğine göre akp'lilerin dediği rönesans dönemi başlamış.

- Sinan Çetin'e sormak lazım madem devrimcilik solculuk diyorsun Gezide katledilen devrimci çocuklar ne olacak?

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NDA NE DEMİŞTİ?

Yönetmen Sinan Çetin, iktidar ile Gülen cemaatinin henüz 'kavga' etmediği dönemde, Türkçe Olimpiyatları'nda Fethullah Gülen için şu sözleri söylemişti:

"Burada olmayan, hangi nedenle olmadığını bilmediğim büyük bir düşünür, din adamı bir insana teşekkür ederim. Ona teşekkür etmemin en önemli tarafı bu ülkeyi, bu insanları, bu dili sevdirdiği için, milliyetçiliği Hrant Dink'in katillerine, Orhan Pamuk'a 'seni öldüreceğiz' diyenlere bu ülkeyi bırakmadığı için. Bu ülkede, bu ülkeyi sevmenin bir suç olmadığını hatta gurur verici olduğunu dünya ile bütünleştirdiği için Fethullah Gülen'e teşekkür ediyorum."

Çetin'in bu sözlerinin ardından AKP'li Egemen Bağış da, "Bu akşam değerli dostum Sinan Çetin'i dinlerken bende sizler gibi ayrı bir heyecan yaşadım. Atatürk adına nutuk atmaktansa hayallerini gerçekleştiren ve vatan hasreti çeken zatın önünde saygıyla eğiliyorum" sözleriyle hem Çetin'i övmüş, hem de Gülen'e 'selam' göndermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler