Turkcell'in ilk çeyrek sonuçları

Turkcell, yılın ilk çeyreğinde 330 milyon lira net kar, 2,1 milyar lira gelir elde etti.

Yayınlanma: 28.04.2011 - 11:22
Abone Ol google-news

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 2011 yılının ilk üç ayına ilişkin finansal sonuçları, Kiev'de, grup şirketlerinden life:)'ın genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında açıkladı.

Buna göre, Turkcell Grubu, 2011 yılının ilk çeyreğinde 2,1 milyar lira gelir, 626 milyon lira AVFÖK ve 330 milyon lira net kar elde etti.

Düşen arabağlantı ücretleri ve azami fiyat düzenlemeleri gelirleri olumsuz etkilerken, grup şirketlerinin katkısı artarak devam etti.

Mobil internet gelirleri geçen seneye göre yüzde 64 oranında artarken, abone başı aylık ortalama konuşma süresi (MOU) yıllık bazda yüzde 26 artışla aylık 193 dakikaya çıktı.

 

Faturalı abone sayısı ise 1,1 milyon arttı.

Ciliv, zor bir çeyreği geride bıraktıklarını belirterek, yılın ikinci çeyreğinden itibaren güçlü abone bazlarını koruyarak tekrar büyüme trendi yakalayacakları öngörüsünde bulundu.
Ciliv, ''Hızla artan mobil internet yatırımlarının sürdürülebilirliği, müşterilerin sektöre olan güvenini tazelemek ve pazarın büyümesi için rekabetin rasyonelleşmesi gerektiğini düşünüyoruz'' diye konuştu.
 

Ukrayna Life:)'ın performansı

Süreyya Ciliv, life:)'ın finansal sonuçlarına ilişkin de bilgi verdi.

Ukrayna genelinde 9 merkez ofisi ve 488 mağaza ile hizmet verdiklerini belirten Ciliv, kuruluşundan bu yana toplam 1,3 milyar dolarlık yatırım yapan life:)'ın, 1.150 çalışanla 8,7 milyon aboneye hizmet verdiğini kaydetti.

AVFÖK marjı bir yılda 17 puan artan life:)'ın AVFÖK'ünün de 2011'in ilk çeyreğinde geçen seneye göre yüzde 224 yükseldiğini söyleyen Ciliv, ''Anadolu'dan yola çıktık ve bugün 9 ülkede 242 milyonluk bir coğrafyaya Turkcell kalitesiyle hizmet götürüyoruz. Operasyon yürüttüğümüz 5 ülkede pazar lideriyiz'' diye konuştu.

Belarus'un 3G hizmeti veren tek operatörü life:) Belarus'un da hızlı bir büyüme kaydederek, yüzde 16 pazar payına ulaştığını ifade eden Ciliv, son çeyrekte abone alımına devam eden life:) Belarus'un ilk çeyrek sonunda 1,7 milyon abone sayısına ulaştığını aktardı.

Ciliv, Turkcell'in yüzde 41,45 oranında hissesine sahip olduğu Fintur'un, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Moldova'daki toplam abone sayısının 16,5 milyona ulaştığını söyledi.

Süreyya Ciliv, Kuzey Kıbrıs'ta yüzde 69 pazar payına sahip olduklarını ve yeni başlanan Almanya operasyonunda 4 milyona yaklaşan abone sayısı hedeflediklerini anlattı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler