Türkiye genelinde yağmur var

Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Sıcaklar Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece azalacak.

Yayınlanma: 21.05.2010 - 06:54
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçeleri ile Antalya il merkezi ve batı ilçelerinde (Finike, Kaş, Kalkan, Kale, Kumluca, Kemer, Korkuteli) kuvvetli olması bekleniyor.
Sıcaklar Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, Karadeniz kıyıları ile Marmara'da kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.
 

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların, öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçeleri ile Antalya il merkezi ve batı ilçelerinde (Finike, Kaş, Kalkan, Kale, Kumluca, Kemer, Korkuteli) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.
 

Bazı illerde hava durumu

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (20)
Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (21)
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. (19)
Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (26)
Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (23)
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (21)
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (15)
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu (28)
 

Bölgelerde hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu (İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Ege: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra İzmir, Muğla, Aydın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Antalya, Burdur, Isparta) ile sabah İskenderun, öğle saatlerinden sonra Adana, Osmaniye ve K.Maraş çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Antalya il merkezi ile batı ilçelerinde (Finike, Kaş, Kalkan, Kale, Kumluca, Kemer, Korkuteli, Elmalı) kuvvetli olması bekleniyor.
İç Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli (Karaman dışında) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Batı karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Van çevreleri aralıklı, Malatya çevreleri akşam saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler