Türkiye 'ikinci Barış Gelini'ne de geçit vermedi

Holl anda’dan yaya olarak Türkiye’ye gelen 28 yaşındaki kadın, motosikletli birinin tacizinden yola atlayarak kurtuldu. Kolu kırılan turist tedavi altına alındı.

Yayınlanma: 16.05.2015 - 23:32
Abone Ol google-news

Dünya barışına dikkat çekmek için İtalya’dan otostopla yola çıkan ve Gebze’de tecavüz edildikten sonra öldürülen Giuseppina Pasqualino di Marineo’nun başına gelenlerin bir benzeri önceki gün Bursa’da yaşandı. Hollanda’dan yaya olarak yola çıkan Jiska Nina Van Gerner, İnegöl’de tacize uğradı. Yol kenarında kolu kırık şekilde ağlayan genç kadının yardımına oradan geçen kamyon şoförü yetişti.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Şipali ve Akbaşlar mahallelerini bağlayan yolda Hollandalı Jiska Nina Van Gerner’i (28) ağlarken gören bir kamyon şoförü genç kadını İnegöl ilçe merkezine getirerek sağlık ekiplerine haber verdi. Mesudiye Mahallesi girişinde ambulansa alınan turist, İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kolu alçıya alındıktan sonra güvenlik güçlerince tercüman aracılığıyla ifadesine başvurulan Gerner, ormanlık alanda bir kişinin tacizine uğradığını, zanlının motosikletle kaçtığını anlattı.

Turistin şikâyetinin ardından çalışma başlatan jandarma ekipleri, zanlı S.Ç’yi (19) gözaltına aldı. Şüphelinin, Bursa-Ankara Karayolu’nun İnegöl çıkışında yürürken yolu şaşıran Gerner’i gideceği yere götürebileceğini söyleyerek motosiklete bindirdiği ve turiste cinsel tacizde bulunduğu belirtildi. Korkarak motosikletten atladığı iddia edilen Gerner’in bu sırada kolunun kırıldığı ifade edildi. Gerner’in Hollanda’dan yaklaşık bir yıl önce yaya olarak tura çıktığı ve Romanya’dan sonra Türkiye’ye geldiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon