Türkiye Rusya'dan savaş uçağı mı alıyor?

Rusya ve Türkiye'nin Rus yapımı SU-57 ve SU-35 savaş uçaklarının Türkiye 'ye teslimatını görüştüğü belirtildi.

Yayınlanma: 28.08.2019 - 11:07
Abone Ol google-news

Rusya'nın federal askeri-teknik işbirliği servisi FSVTS'nin direktörü Dmitriy Şugayev, Türkiye'nin Rus yapımı Su-35 ya da Su-57 savaş uçakları satın alması ihtimali hakkındaki bir soru karşısında şunları söyledi:

"Türk meslektaşımla (Türkiye Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir) görüşmelerim olacak. Ele alacağımız hususlardan birisi S-400 teslimatı. Ardından Su-35 ve Su-57 teslimatı ihtimali üstünde konuşmakla sürdüreceğiz görüşmemizi, zira Türkiye'nin önemli bir ilgisi söz konusu."

Sputnik'te yer alan habere göre, Şugayev şöyle devam etti: "Ancak kontrat imzalamaya yönelik görüşmeler yapılıp yapılmayacağını söylemek için erken. Türk tarafı herhangi bir başvuruda bulunmuş değil. Bunun öncesinde danışma içeren birtakım toplantılar yapmamız gerekmekte."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, MAKS-2019 Havacılık Fuarı'nı birlikte gezmiş, Rus savaş uçağı "Su-57" ile Türkiye'ye satın alınması için teklif edilen "Su-35" tipi savaş uçaklarının gösterisini birlikte izlemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon