Türkiye şehitlerini uğurladı

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırı sonucu şehit olan 7 askerin cenazesi, düzenlenen törenin ardından toprağa verilecekleri illere gönderildi.

Yayınlanma: 08.12.2009 - 07:38
Abone Ol google-news

Reşadiye ilçesine bağlı Sazak köyü yakınlarındaki terörist saldırıda şehit düşen jandarma uzman çavuş Harun Arslanbay ile jandarma erler Onur Boztemir, Kemal Bide, Ferit Demir, Yakup Mutlu, Cengiz Sarıbaş ve Fatih Yonca için Tokat İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen törende, şehit askerlerin özgeçmişinin okunmasından sonra Tokat İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu bir konuşma yaptı. İl Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın okuduğu duanın ardından Türk bayrağına sarılı şehit cenazeleri ambulanslara konuldu.

Bu arada törenin yapıldığı İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda yurttaş da birliğin dışından töreni izledi.

Yurttaşlar, ''Vatan sana canım feda'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Askere uzanan eller kırılsın'' gibi çeşitli sloganlarla teröre tepki gösterdi. Birliğin çevresindeki binalarda oturan yurttaşların da evlerine Türk bayrakları astıkları ve töreni izledikleri görüldü.
Şehit cenazelerinin bulunduğu ambulansların gidişi sırasında yurttaşlar da bir süre ambulansların arkasından yürüyerek şehitleri uğurladı. Şehitler için dua eden ve tekbir getiren yurttaşlardan bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Şehit cenazelerinden 6'sı uzun bir konvoy eşliğinde Tokat Havaalanı'na götürülerek askeri uçakla toprağa verilecekleri illere gönderildi. Şehitleri havaalanından Tokat Valisi Şerif Yılmaz, bazı milletvekilleri, diğer yetkililer ve yurttaşlar uğurladı.

Şehit Kemal Bide'nin cenazesinin ise toprağa verileceği Ordu'nun Akkuş ilçesine kara yoluyla gönderildiği bildirildi.

Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Sazak köyü yakınlarındaki terörist saldırıda, 1'i uzman çavuş 7 asker şehit olmuş, 1'i uzman çavuş 3 asker de yaralanmıştı.

 

Arama tarama çalışmaları sürüyor

Terörist saldırının gerçekleştiği bölgede güvenlik güçlerinin arama tarama çalışmaları sürüyor. Terörist saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, askeri zırhlı araçlar eşliğinde arama tarama çalışmalarını sürdürüyor.

Saldırının ardından önlemlerin artırıldığı bölgede, güvenlik güçleri yol kontrolleri de yapıyor. Bu arada Reşadiye ve Sazak köyü arasındaki yolda olayın gerçekleştiği alanda saldırıdan izler dikkati çekiyor. Saldırıya maruz kalan aracın motor yağının yola aktığı ve zeminde kan izlerinin bulunduğu görülüyor.

Saldırıda şehit olan ve yaralanan askerlerin görev yaptığı Sazak Karakolu ise bölgeye hakim yüksek bir tepede bulunuyor. Karakolun ön kısmındaki eğimli arazide ''Önce Vatan'' yazısı dikkat çekiyor. Bölgede, yüksek kesimlerde yine yer yer sisin hakim olduğu gözleniyor.

Bu arada saldırının askeri aracın yolda virajı dönerken yavaşladığı sırada gerçekleştiği, teröristlerin yolun üst kısmındaki çalıların ve yaprakların kapattığı yamaçtan araca ateş açtığının tespit edildiği bildirildi.

Yaralı askerleri cenazeden dönen yurttaşlar taşıdı

Öte yandan terörist saldırının ardından yaralanan askerleri olay yeri yakınlarındaki bir köydeki cenazeden dönen yurttaşların hastaneye getirdikleri öğrenildi.

Sazak köyü yakınlarındaki İsmailiye köyüne İstanbul'dan bir cenazeye katılmak üzere Şişli Belediyesi'ne ait midibüs ile gelen bir grup yurttaşın dönüşte olay yerinden geçerken gördükleri yaralı askerleri bu araçla Reşadiye Devlet Hastanesi'ne taşıdıkları belirtildi.
İsmailiye Köyü Muhtarı Celal Oruç, yaptığı açıklamada, olay anında Reşadiye'de olduğunu, ilk önce kendisine köylerindeki cenazeden dönen midibüsün saldırıya uğradığı yönünde bilgi ulaştığını kaydetti.

Daha sonra askeri aracın saldırıya uğradığını öğrendiğini, bunun üzerine hemen bir araçla olay yerine gittiğini anlatan Oruç, bölgeye ulaştığında yaralı askerleri taşıyan bazı köylülerin ellerinin ve üzerlerinin kan içerisinde olduğunu gördüğünü bildirdi.

 

Jandarma Er Kemal Bide

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırı sonucu şehit olan 7 askerden Ordulu Jandarma Er Kemal Bide'nin (21) cenazesi, Ordu'nun Akkuş ilçesinde törenle toprağa verildi.

Şehit Er Bide'nin cenazesi, Tokat'tan karayolu ile Çayıralan beldesine getirildi. Çayıralan Merkez Cami önünde düzenlenen törende konuşan Ordu Jandarma Komutanı Jandarma Albay Celal Çürek, Bide'nin vatan uğruna canını verdiğini söyledi.

''Bu topraklar uğruna şehit olacak Mehmetçikler olduğu sürece bu bayrak ebediyen bu topraklar üzerinde dalgalanacak'' diyen Albay Çürek, ülkeyi bölmek isteyenlerin asla emellerine ulaşamayacaklarını ifade etti.

Albay Çürek, şehit ailesine baş sağlığı dileyerek, ''En değerli varlığınızı kaybetmenin derin üzüntüsünü sizlerle paylaşıyorum. Kemal Bide bundan önce sadece sizin evladınızdı, şimdi tüm Türk Ulusunun evladıdır'' dedi.

Törende Şehit Jandama Erin babası Cemal Bide'nin son derece üzgün olduğu gözlenirken, annesi Dilber Bide ile 2 kız kardeşi tabuta sarılarak ağladı. Törene katılanlar, zaman zaman terör örgütü aleyhine slogan attı.

Daha sonra kılınan namazın ardından Şehit Er Bide'nin cenazesi, Belalan Mahallesi Mezarlığındaki aile kabristanlığına defnedildi.

Törene, şehit erin ailesi, yakınları, Ordu Valisi Orhan Düzgün, AKP Ordu milletvekilleri Eyüp Fatsa ve Mustafa Hamarat, CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı ve Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder ile çeşitli kuruluşların temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

 

Uzman Çavuş Harun Arslanbay

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Harun Arslanbay'ın cenazesi, Adana Asker Hastanesi morguna kaldırıldı. Reşadiye ilçesi Sazak köyü yakınlarında devriye görevi yapan askerlere yönelik saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Harun Arslanbay'ın cenazesi, Tokat'ta düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Adana'ya getirildi.

Seyhan Belediyesi'ne ait cenaze arabasına konulan Arslanbay'ın cenazesi, konvoy eşliğinde götürüldüğü Adana Asker Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu arada, hastaneye gelen ağabeyleri Rüstem ile Ramiz Arslanbay, cenazeyi görmek istediklerini belirttiler. Hastane nizamiyesinde bir süre bekletilen Rüstem ile Ramiz Arslanbay, subaylarla yapılan görüşmelerin ardından cenazenin bulunduğu yere götürüldüler. Rüstem ile Ramiz Arslanbay, daha sonra hastaneden ayrıldı.

Bu arada, şehit Uzman Çavuş Harun Arslanbay'ın cenazesinin yarın Adana Asker Hastanesinden alındıktan sonra Yumurtalık ilçesinde düzenlenecek törenin ardından Sugözü köyündeki mezarlığa defnedileceği bildirildi.

 

Jandarma Er Fatih Yonca

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırı sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Er Fatih Yonca'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesine getirildi.

Hatay Havaalanı'ndan alınan ve ambulansa konulan cenaze, konvoy eşliğinde İskenderun ilçesine bağlı Bekbele beldesinin Orhangazi Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Eşinden ayrı yaşadığı belirtilen anne Gülsüm Yonca, evinin önünde oğlunun fotoğrafının yer aldığı ambulansın önüne atlayarak, ''Oğlum seni böyle mi karşılayacaktım, daha yeni geldin, nereye gidiyorsun? Seni aldığım bayramlıklarla buradan gönderdim, böyle mi gelecektin? Hani bana söz vermiştin evlenecektin'' diyerek gözyaşı döktü.

Baba Bülent Yonca ise, ''Benim bir evladım daha var. Gerekirse o da gider bu vatan için şehit olur. Barış istediler, barış bu mu? Bunların yaptıkları kalleşliktir. Onları bizim elimize versinler'' dedi.

Bu arada, şehidin erkek kardeşi Ömer Yonca'nın yaklaşık 5 ay önce vatani görevini tamamladığı bildirildi.

Şehit jandarma erin cenazesi, baba evinde bir süre bekletildikten sonra ambulanstan indirilmeden, İskenderun'daki Askeri Deniz Hastanesi morguna götürüldü.

Şehidin annesi, babası ve yakınları, Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili'ye ait makam aracında konvoya eşlik etti. Şehidin cenazesinin, yarın düzenlenecek törenle öğlen namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

 

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler