RTÜK, 'tanrı' sözcüğünü uygunsuz buldu

Fransız yapımı bir televizyon dizisinde geçen, “Sana parmağınla gösterme demedim mi, çünkü Tanrı her yerde olduğuna göre, parmağınla onu poposundan dürtüyor olabilirsin” ifadesini ‘uygunsuz’ bulan Radyo Televizyon Üst Kurulu, kanala uyarı cezası kesti.

Yayınlanma: 11.02.2015 - 16:15
Abone Ol google-news




Kurulun son toplantısında, TV2’de ekranlara gelen ‘Ah Biz Kadınlar’ dizisinin 28 Ocak’ta yayınlanan bölümünde bir baba ile çocuğu arasında geçen diyalog gündeme alındı.

RTÜK’ten ceza alan diyalog şöyle:

Çocuk (işaret parmağıyla göstererek): Baba, o kadın ne yapıyor orada?

Baba: Sana parmağınla gösterme demedim mi, çünkü Tanrı her yerde olduğuna göre, parmağınla O’nun poposundan dürtüyor olabilirsin.

Diyaloğa ilişkin “Türkiye toplumunun tamamına yakını Müslümandır” vurgusu yapılan RTÜK uzman raporunda, askeri tesislerde yapılan yemek dualarında ve bazı yayın kuruluşlarının yayınında da ‘Allah’ yerine ‘Tanrı’ sözünün kullanıldığına dikkat çekildi.

Raporda, “Türkiye’de yayınlanan ve çocukların ekran başında olabileceği bir saat diliminde buna benzer ifadelerin kullanılması, çocukların Allah algısını olumsuz etkileyeceği açıktır” denildi.

Kurul, uzman raporu doğrultusunda, ‘Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verdiği’ gerekçesiyle TV2’ye oy çokluğuyla uyarı cezası verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler