Türkiye'den ateşkes kararına ilişkin dikkat çeken açıklama

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Libya ve Suriye'nin İdlib kentinde ateşkes sağlanmasına ilişkin, "Türkiye'nin izlediği barış diplomasisinin somut neticeleridir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arabuluculukla ilgili 3 günde sergilediği 'tavır değişikliği' eleştiri konusu olmuştu.

Yayınlanma: 12.01.2020 - 10:39
Türkiye'den ateşkes kararına ilişkin dikkat çeken açıklama
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yatığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın yoğun çabalarıyla devreye giren Libya ve İdlib ateşkes anlaşmaları, Türkiye’nin izlediği barış diplomasisinin somut neticeleridir. Diplomasi bir süreç yönetimidir. Amaç, ülkemizin ve bölgemizin barış, güvenlik, istikrar ve refahını sağlamaktır" dedi.


3 GÜNDE FİKİR DEĞİŞİKLİĞİ

"Meşru hükümetle darbeci arasında arabulucu olunur mu?" diyen Erdoğan'ın, 3 gün sonra "fikir değiştirmesi" dikkat çekerken, konu muhalefetin de gündemine girmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü CNN Türk canlı yayınına katılmış, Kılıçdaroğlu'nu Libya değerlendirmesi üzerinden eleştirerek "Uluslararası hukuku bilmiyor. Bir tarafta darbeci var, bir tarafta meşru hükümet var. Meşru hükümetle darbeci arasında ara bulucu olunur mu?" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın TürkAkım projesinin açılışı için 9 Ocak Perşembe günü İstanbul’a gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sonrası yayınlanan ortak açıklamada Libya ile ilgili çağrıda bulunması 'tavır değişikliği' sebebiyle eleştiri konusu olmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun hafta içi sosyal medyada paylaştığı 'hükümete açık ve net çağrımızdır' paylaşımı


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler