Türkiye’nin En Başarılı 100 Girişimi Açıklandı

Vodafone'un girişimcilik programı FikirÇarkı'nın sponsorluğunda, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Endeavor Türkiye'nin desteğiyle gerçekleştirilen, "Startup 100 Ödül Töreni” yapıldı ve Türkiye'nin en başarılı 100 Startup’ı açıklandı.

Yayınlanma: 14.01.2016 - 12:47
Abone Ol google-news

Listede birçok sektörün ilk ve öncü olan girişim şirketleri yer aldı. Bu tarz ödüller, yeni sektörlerin ve girişimlerin yatırımcılar ile buluşması açısından büyük bir önem taşıyor.

Startup Nedir?
Startup kelimesinin Türkçe olarak net bir karşılığı olmamakla birlikte, “hızlı büyüme potansiyeli olan girişim şirketi” olarak tanımlamak herhalde en doğru ve anlaşılır tanımlama olacaktır. Öte yandan, startup şirketleri ağırlıklı olarak bilişim sektöründe yer alsa da diğer sektörlerde hızlı büyüme potansiyeli olan girişim şirketleri de startup olarak değerlendirilmektedir.

Neden Startup Firmaları Destekleniyor?
Startup olarak nitelendirilen firmalar çok kısa sürede çok hızlı büyüme potansiyeli olan firmalardır. Örneğin, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya ağları da operasyonlarına startup olarak başlamış, ancak çok kısa sürede dünyanın en fazla kazanan şirketleri olmayı başarınca bu kategorik isimlendirmeden mezun olmuşlardır. Hızlı büyüme potansiyellerinden dolayı, özellikle bilişim sektöründe faaliyet gösteren startup’lar, ülkemizde çeşitli üniversitelerin bünyesinde kurulan teknoparklar aracılığıyla desteklenmektedir.    

Türkiye’nin En Başarılı 100 Girişimcisi Ödülü Alan Firmalar
Bu sene ödül alan “en başarılı” firmaların neredeyse tamamının, son kullanıcıya yönelik hizmet veren firmalar olduğu görülüyor. Bu da bize sektörde hızlı büyüyen bir girişimci olmak isteniyorsa, son kullanıcıya yönelik faydalı hizmetler sunmanın gerekliliğini gösteriyor.
En Başarılı İlk 10
BiTaksi
Paraşüt
Onedio
Getir
Ingenious
Iyzico
Blesh
Peak Games
Zeplin
Visionteractive

En Başarılı İlk 3 Kadın
Zeplin.io
Armut.com
Anne lütfen

En Genç
Scorp

En Başarılı Finansal Platform
Hesapkurdu

En Başarılı Online Bilet
Obilet.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler