TÜSİAD: Siyasiler ayrımcılık yapmayın

Cansen Başaran Symes: Türkiye’de de siyasilerimizin iş dünyasının her kesimi ile hiçbir ayrımcılık yapmadan el ele çalışması gerekiyor.

Yayınlanma: 29.04.2015 - 06:29
Abone Ol google-news

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, Türkiye’nin büyürken istihdam yaratabilmesinin son derece önemli olduğunu belirterek, “İş gücü piyasasından mevcut işsizlere iş sağlamanın yanı sıra işgücüne yeni katılması beklenen isimlere iş olanakları son derece kritik. Yatırımların ve buna bağlı olarak istihdamın artırılması, sanayinin katma değer yaratması ve rekabet gücünün artırılmasının önünün bu şekilde açılması gerekiyor” dedi.

Forum İstanbul’da konuşan Başaran Syms, istihdam yaratılmasında özel sektörün önemine dikkat çekerek “Önümüzdeki 10 yılın sonunda dünyada 600 milyondan fazla işin yaratılması gerekiyor. Bunların yüzde 90’ı da özel sektör tarafından yaratılıyor. G20’nin B20 ile el ele, Türkiye’de de siyasilerimizin iş dünyasının her kesimi ile hiçbir ayrımcılık yapmadan el ele çalışması gerekiyor. Yüzde 90 istihdam buradan gelecek” diye konuştu.

Tedirginlik artar

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de seçim tartışmalarının bir miktar da olsa tedirginlik yaratabildiğini belirterek, ama olaylara kısa vadeli yaklaşmadıklarını anlattı. Şimşek, TL’de son bir yıldaki değer kaybının gelişmekte olan ülke para birimlerindeki değer kaybından farklı olmadığını savundu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler