Tutuklu 3. havalimanı işçilerinin aileleri: İşçiler değil sorumlular yargılansın

3. Havalimanı İşçileriyle Dayanisma Platformu, Gaziosmanpaşa Adliyesi önünde tutuklu 3. havalimanı işçileri ve sendikacılar için basın açıklaması yaptı. Tutuklu işçi yakınları “işçiler değil sorumlular yargılansın” dedi

Yayınlanma: 13.11.2018 - 15:33
Abone Ol google-news

 

Tututklu havalimanı işçileri ve sendikacılar için Gaziosmanpaşa Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. “Haklarını isteyen işçiler değil suçunu itiraf eden sorumluları yargılayın” pankartı önünde yapılan açıklamayı İnşaat İş Yönetim Kurulu Üyesi Tezcan Acu yaptı.

Havalimanı sorumlularının suçlarını itiraf ettiklerini belirten Acu “İGA’ya bağlı şirketlerin patronları, yatakhane,yemekhane ve servislerdeki sorunlardan haberdar olmadıklarını belirterek suçlarını itiraf ettiler” dedi.

İnşaat şantiyesindeki kötü çalışma koşullarının devam ettiğini belirten Acu, “Şantiyede sağlıksız ve kötü koşullar devam ediyor. 6 aya yakın alacakları olan işçiler, bunları dile getirdiklerinde 6 ayları dolmadan kıdem tazminatları ve alacakları ödenmeksizin işten çıkartılıyorlar” diye konuştu.

Açıklamada konuşan 3’üncü Havalimanı İşçileriyle Dayanisma Platformu üyesi Bahadır Altan da, “38 işçi katledildi ve sorumlulardan bir kişi bile tututklanmadı ama 31 arkadaşımız 56 gündür tutuklu” ifadelerini kullandı.

Tutuklu bulunan Dev Yapı İş'in Genel Başkanı Özgür Karabulut’un eşi Ayla Gümüş Karabulut da eşinin işçilerle görüştüğü için tutuklandığını belirterek “Bir sendika yöneticisi işçilerle konuştuğu için tutuklanması akla aykırı bir durum” dedi. 

HDP Milletvekili Dilşad Cambaz da işçilerin tutuklanmasının siyasi bir karar olduğunu belirterek “Bu karar siyasi bir karardır. Bu kararla ancak korku imparatorluğu yaratılmaya çalışılır” dedi.

3’üncü havalimanı işçileriyle dayanışma platformu 5 Aralık’ta Gaziosmanpaşa Adliyesin’de yapılcak olan duruşmaya çağrı yaparak açıklamayı bitirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler