Tutuklu hakimler Özçelik ve Başer hakkındaki iddianameler Yargıtay'a gönderilecek

Görevden uzaklaştırılan tutuklu hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Özçelik hakkındaki iddaname Yargıtay'a gönderildi. Bu kararla hakimler Yargıtay'da yargılanacak.

Yayınlanma: 26.11.2015 - 11:50
Abone Ol google-news
 Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, görevden uzaklaştırılan tutuklu hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer hakkında, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs”, “Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “Görevi kötüye kullanmak” ve “Gizliliği ihlal” suçlarından hazırlanan iddianameleri, son soruşturmanın açılmasına karar vererek  Yargıtay’a gönderilmesine karar verdi.
  
YARGILANMALARINA YARGITAY'DA DEVAM EDİLECEK
 
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıl hapis cezası istemiyle Eylül ayında hazırlanan iddianameyi kabul etmişti. Mahkeme son soruşturmanın açılıp açılmamasına karar verebilmek için iddianameyi şüpheliler Özçelik ve Başer’e tebliğ ederek lehlerine olan bilgi ve belgeleri sunmalarını istedi.Mahkeme, şüphelilerin lehlerine olan bilgi ve belgeleri sunmaları ile haklarında son soruşturmanın açılarak yargılamalarının Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde yapılabilmesi için iddianameler ve eklerini Yargıtay’a göndermeye karar verdi. Özçelik ve Başer'in yargılanması Yargıtay'da yapılacak.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler