Twitter, TikTok’u satın alabilir

The Wall Street Journal’da yayınlanan bir habere göre Twitter, ByteDance’ten TikTok’un ABD hisselerini satın almak için harekete geçti.

Yayınlanma: 09.08.2020 - 11:25
Abone Ol google-news

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, geçmişte garip meydan okumalarla gündeme geliyordu. Bugün ise platform ile ABD Hükümeti arasında yaşananlar haberlere konu oluyor. Bilindiği üzere şirketin ABD operasyonları ciddi baskı altında.

Son olarak ABD’li şirketlerle iş yapması yasaklanan ve bu konudaki yürütme emrine karşılık resmi bir açıklama yayınlayan TikTok, ABD’deki payını bir Amerikan şirketine satma fikrine de açık olduklarını ifade etmişti.

 TWITTER, TİKTOK’UN ABD OPERASYONLARINI SATIN ALMAYA HAZIRLANIYOR

Donald Trump yönetimi, TikTok’u ABD’li kullanıcıların verilerini Çin Hükümeti’ne vermekle ve ulusal güvenliğe tehdit oluşturmakla suçlamıştı. TikTok ise bu iddialara sert bir şekilde karşı çıkmış ve alınan kararın dayanağı olmadığını ifade etmişti.

The Wall Street Journal’ın haberine göre Twitter da TikTok’un ABD operasyonlarını satın alma amacıyla masaya oturmaya hazırlanıyor. Microsoft’un bu hisselerde gözü olsa da Twitter’ın göreceli olarak daha küçük olması, antitröst sorunu yaşamalarına engel olabilecek ve işlerini kolaylaştıracaktır.

Öte yandan Twitter’ın Microsoft kadar büyük miktarlar ödeyemeyeceği de biliniyor. Bu da neden doğrudan TikTok’un kendisini değil de sadece kısmi bir organizasyonunu satın almak istediklerine dair bir açıklama oluşturuyor.

ANLAŞMA ÇOK KISA SÜREDE TAMAMLANABİLİR

Her ne kadar ByteDance’in kiminle anlaşacağı henüz belli olmasa da çok kısa bir süre içerisinde nihai kararı öğreneceğiz gibi duruyor. ABD Başkanı Donald Trump, anlaşmanın 15 Eylül’den önce gerçekleştirilmesini istediğini söylemişti.

Dünyanın dört bir yanında, özellikle de gençler arasında çok popüler olan TikTok’un ABD’de kabaca 100 milyon kullanıcısı bulunuyor. En fazla 1 dakikalık kısa videolar çekilebilen platform, özellikle ortaya çıkan akımlarla viral oluyor. ABD’li yetkililerin aldığı kararların platformun bu büyümesine ve popülerliğine nasıl etki edeceğini ise hep birlikte göreceğiz. O zamana kadar platform, TV uygulaması gibi yeni ürünlerle yerini sağlama almaya çalışıyor.

Kaynak: webtekno.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler