UEFA Avrupa Ligi'nde sıradan bir final... Kupa yine Sevilla'nın

Son iki sezonun UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla, Basel'de oynana final maçında Liverpool'u 1-0 geriden gelerek 3-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı 5. kez müzesine götürdü.

Yayınlanma: 18.05.2016 - 23:31
Abone Ol google-news

İsviçre'nin şehrindeki Finalde 1-0 geriden gelip Liverpool'u 3-1 mağlup eden Sevilla, üst üste üçüncü kez, toplamda beşinci kez UEFA Avrupa Ligi'nde zafere ulaştı!

UEFA Avrupa Ligi'nin dev finalinde Liverpool ile Sevilla, St. Jakob Park'ta kozlarını paylaştı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan son şampiyon Sevilla oldu. İspanyol ekibi oyuna baskın başlasa da Liverpool, ilk yarının ortalarında oyunu dengeledi ve 35. dakikada Sterling'in güzel golüyle öne geçmeyi başardı. Üstünlük golünün ardından oyundaki hakimiyetini iyice artıran Liverpool, arka arkaya bulduğu net fırsatlardan yararlanamadı ve aradığı ikinci golü bir türlü bulamadı.

Klopp ve öğrencileri, 45 dakikanın sonunda soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Müsabakanın ikinci yarısında ise iki takımın rolleri değişti. İkinci devreye fırtına gibi başlayan Sevilla, 17 saniyede beraberlik golünü Gameiro ile buldu ve skoru 1-1'e getirdi. Bu golün ardından maçtaki temposunu iyice artıran Sevilla, 64. dakikada Coke'nin golüyle öne geçmeyi başardı.

Dakikalar ilerledikçe Liverpool yeniden oyuna ortak olmak isterken Sevilla üçüncü golü aradı. 70. dakikada ikinci golün sahibi Coke'nin vuruşunda filelere giden topta yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı ancak orta hakem hakem golü verdi ve Sevilla, bitime 20 dakika kala skoru 3-1'e taşıyarak farkı ikiye çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca İspanyol ekibi, finalde Liverpool'u 3-1 mağlup ederek kupayı kazanan taraf oldu.

Bu zaferle birlikte Sevilla, üst üste üçüncü kez bu arenada ipi göğüsleyen taraf oldu ve bu kupayı üst üste en çok kazanan takım olma unvanının sahibi oldu. Liverpool ise tarihinde ilk kez bu kulvarda final kaybetti.

UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan Sevilla, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı kazandı.

REAL MADRİD'İ GEÇTİ

UEFA Avrupa Ligi finalinde Liverpool'u 3-1'lik skorla devirerek tarihinde beşinci kez Kupa 2'de zafere uzanan Sevilla, yeni bir rekora da imza attı.

Eski adıyla UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi tarihinin en çok şampiyonluk yaşayan takımı olan Sevilla, kendi rekorunu geliştirirken, aynı zamanda turnuva tarihinde üst üste üçüncü kez kupayı kaldıran ilk takım oldu.

Daha önceden Real Madrid, 1985 ve 1986 yıllarında UEFA Kupası'nda üst üste iki kez kupayı kaldırmıştı.

Öte yandan Sevilla, Kupa 2'de son 10 yılda 5. kez şampiyonluk yaşamış oldu. (2006, 2007, 2014, 2015, 2016)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler