UEFA'dan devrim gibi karar! Yeni bir lig kuruluyor

UEFA'ya bağlı 54 ülkeden oluşacak olan Uluslar Ligi 2018'de başlıyor.

Yayınlanma: 05.12.2014 - 11:49
Abone Ol google-news

UEFA Yönetim Kurulu toplantısında, daha önce hayata geçirileceği açıklanan Uluslar Ligi'nin formatı ve takviminin onaylandığı duyuruldu.

UEFA'ya bağlı 54 ülkeden oluşacak olan Uluslar Ligi Eylül-Kasım 2018 tarihleri arasında oynanacak.

FORMAT NASIL?

UEFA'ya üye 54 ülke öncelikle dört küme oluşturacak. Birinci kümede 12, ikinci kümede 12, üçüncü kümede 14, dördüncü kümede 16 ülkenin millî takımları yer alacak. Kümeler sırası ile A, B, C ve D kümeleri olacak.

Gruplarında sonuncu olan dört ülke bir alt kümeye düşecek, aynı şekilde gruplarında birinci olan dört ülke bir üst kümeye yükselecek. Birinci kümede birinci olan ülkeler arasındaki dörtlü final maçlarının ardından o dönemin Uluslar Ligi şampiyonu belirlenmiş olacak.

AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN DE AVANTAJ

Avrupa Şampiyonası elemelerinde finallere kalacak son dört ülkeyi belirleyen play-off maçları, 2020 elemelerinden başlayarak oynanmayacak. Son dört ülke Uluslar Ligi'nin dört kümesinden gelecek. Kümelerinde Avrupa Şampiyonası finallerine kalamamış ülkeler, kendi aralarında play-off maçları yapacak ve son 4 Avrupa Şampiyonası finalisti bu şekilde belirlenecek.

TÜRKİYE MEVCUT SIRALAMAYA GÖRE NEREDE OLACAK?

Şu anda sadece 2014 Dünya Kupası elemeleri ve finallerinde toplanan puanlarla yapılan sıralamaya göre Türkiye 54 ülke arasında 20. sırada bulunuyor. Bu bağlamda Türkiye'nin 2. kümede olması bekleniyor ancak Euro 2016 ve 2018 Dünya Kupas'ndan sonra sıralamarda değişiklikler beklenebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler