UEFA'dan Putin tişörtüne soruşturma

UEFA, Lokomotiv Moskova'lı futbolcu Tarasov'un Putin mesajı içeren fotoğrafı için soruşturma başlattı. Öte yandan UEFA; Fenerbahçe'yi de Etik Kurulu'na sevk etti.

Yayınlanma: 17.02.2016 - 15:02
Abone Ol google-news

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmada formasının altına Putin tişörtü giyen Dimitri Tarasov ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Fenerbahçe'nin 2-0 kazandığı maçının bitimi ile formasının altında Putin tişörtü olduğu ortaya çıkan Lokomotiv Moskovalı futbolcu Dmitri Tarasov'un hareketi UEFA'yı harekete geçirdi.

Siyasi slogan ve hareketlere karşı çok hassas olan UEFA, Lokomotiv'in Moskova kulübünden açıklama istedi. Futbolcusunun bu girişiminden haberdar olmadığını belirten Rus kulübü "Tamamen bireysel bir hareket" diyerek başka bir futbolcsunda böyle bir tişört olmadığını ve kendilerinin de bu durumdan maç sonu haberdar olduğu savunmasını yaptı.

UEFA RESMEN AÇIKLADI 
UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, dün akşam Fenerbahçe'nin 2-0 kazandığı karşılaşmasının ardından formasını çıkararak Putin fotoğrafı ve Rusça "En nazik başkan" yazılı tişörtünü gösteren Tarasov'un disipline sevk edildiği bildirildi.

Müsabaka yönetmeliği gereği maçlar sırasında politik, dini veya reklam amaçlı mesajlar içeren eşyaların gözle görülür şekilde kullanılması halinde futbolcunun UEFA tarafından cezalandırılacağı hatırlatıldı.

CEZA GELECEK

Kadıköy'de Putin tişörtü giyen Tarasov'un cezai yaptırıma uğrayacağı UEFA tarafından teyit edildi. Rus basınına konuşan UEFA içerisinden ismi verilmeyen bir yetkili, oyuncunun eyleminin talimatlara aykırı olduğunu belirtti.

UEFA içindeki kaynağın konuylailgili şu açıklamasına yer verildi: "Bu disiplin talimatının açık bir ihlali ve açık bir provokasyondur. UEFA Disiplin Talimatı'nın 14. maddesinin ihlal edilmesidir".

90 dakika bitince formasını çıkaran Dmitri Tarasov'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tişörtünü içine giydiği görülmüştü. Putin fotoğrafının altında Rusça, "En kibar başkan" yazısı yer aldı.

Maçın ardından Rus R-Sport'a konuşan Tarasov: 'O benim başkanım. Ona büyük saygı duyuyorum ve saygımı göstermeye karar verdim. Her zaman onunlayım ve ona destek vermek istedim. Söylemek istediğim her şey tişörtün üzerinde yazıyor.' dedi.

Geçtiğimiz aylarda düşürülen uçaklar nedeniyle Türkiye ile Rusya arasında bir hayli gerilimli günler yaşanmıştı.

 FENERBAHÇE DE SEVK EDİLDİ

Diğer yandan Fenerbahçe Kulübü ise karşılaşma sırasında tribünlerdeki merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle disipline gönderildi.

Konuyla ilgili kararın UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından 17 Mart'ta açıklanacağı ifade edildi.

Rusya'dan Putin tişörtüne tepki: "Vatanseverliğini sahada gösterseydi tişörtle değil"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler