UEFA'dan Samuel Eto'o hamlesi

ANTALYASPOR'da Kamerunlu yıldız golcüsü Samuel Eto'o'nun Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Giresunspor maçında yedek kulübesinden takımı yönlendirmesi, UEFA'nın incelemesine takıldı.

Yayınlanma: 21.12.2015 - 14:13
Abone Ol google-news

Eto'o'nun takımdaki pozisyonu hakkında bilgi isteyen UEFA'ya, Kamerunlu golcünün profesyonel takım antrenörü Mehmet Uğurlu'ya yardım ettiği cevabı verildi. Antrenörlük belgesi bulunmayan Eto'o'nun saha kenarında oyuncu değişikliği ve fubolculara taktik vermesi, UEFA'nın dikkatini çekti. UEFA, Antalyaspor Teknik Sorumlusu Mehmet Uğurlu'ya saha kenarında yardımcı olan Eto'o'nun takımdaki pozisyonu hakkında Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) bilgi istedi.

Futbol Federasyonu'da UEFA'ya gönderdiği cevapta maçın 18 kişilik kadrosunda yer alan yedek kulübesindeki Kamerunlu golcünün, futbolcu olarak Mehmet Uğurlu'ya yardım ettiği kaydedildi.
Başkan Gültekin Gencer ise cumartesi günü sahalarında oynayacakları Gaziantepspor maçı bitimine kadar Mehmet Uğurlu'nun takımını maça hazırlayacağını söyledi. Gaziantepspor maçı sonrası yönetim kurulu toplantısında hem kamp hem de teknik heyet planlamasına karar vereceklerini kaydeden Gencer, bu konuyla ilgili Eto'o ile geniş çaplı toplantı yaptıklarını söyledi.

"TECRÜBELERİNİ PAYLAŞIYOR"

Yusuf Şimşek'in takımdan ayrılmasından sonra Eto'o'nun sadece futbolcu olarak sezon başından itibaren futbolcularla bir arada olduğu için birikim ve tecrübelerini paylaşıp, yardım ettiğini dile getiren Başkan Gencer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda Eto'o'nun düşüncelerini aldık. Bizim düşüncelerimizle Eto'o'nunkiler konusunda bu hafta görüşme ve çalışmalar yapacağız. Teknik direktör konusunda da çalışmalara başladık. Eto'o'nun pozisyonunun ne olacağını da buna göre karar vereceğiz. Eto'o yardım etmekten mutlu. Bu konuda vakit ayırıp ayıramayacağıyla ilgili ailesiyle görüşecekti. O konudaki cevabı evet. Karar yönetim kurulumuzun."

"FENERBAHÇE'Yİ YENMEK İSİTİYORUZ"

Başkan Gültekin Gencer, Ziraat Türkiye Kupası grup müsabakalarının 2'ncisini çarşamba günü İstanbul'da Fenerbahçe ile oynayacaklarını hatırlatırken, "Fenerbahçe maçından puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz. Grup lideri olmak için bütün maçları kazanmak zorundayız. Bu düşünceyle Fenerbahçe maçına çıkacağız" dedi.

Fenerbahçe maçı sonrası ligdeki ilk devrenin son maçını Gaziantepspor ile oynayacaklarını hatırlatan Başkan Gencer, Türkiye Spor Adamları Ödülleri'nde Eto'o'ya yılın transferi, kendisine de onur ödülü verilmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler