Umut Nöbeti'nde özgürlük türküleri söylendi

“Umut Nöbeti”nin 47. gününde nöbeti Zülfü Livaneli, Ali Kırca, Nebil Özgentürk ve sendikacılar devraldı. Livaneli, Kırca ve Özgentürk tutuklu gazeteciler için “Ey özgürlük” türküsünü söyledi.

Yayınlanma: 17.01.2016 - 23:00
Abone Ol google-news

Silivri Cezaevi önünde Can Dündar ve Erdem Gül’ün serbest bırakılması istemiyle başlatılan Umut Nöbeti soğuk ve yağışlı havaya karşın sürüyor. Umut Nöbeti’ni 47. gününde sanatçı Zülfü Livaneli, gazeteci Ali Kırca, belgesel yapımcısı Nebil Özgentürk, Eğitim-Sen Lüleburgaz Temsilciliği Başkanı Mehmet Sezgin ile sendika yöneticileri Fatoş Günacer Çoban ve Cahit Aras devraldı.

Türkiye’deki sanatçıların cezaevlerine alışkın olduğunu belirten Zülfü Livaneli, “Arkadaşlarımız yalnız değil ve büyük bir haksızlık var. Daha önce dünya ve Türkiye basınında yayımlanmış bir haberi tekrar haber yapmaktan dolayı tutuklu yargılanmak dünyanın hiçbir yerinde kabul edilebilecek bir şey değil”dedi. Nebil Özgentürk de “Yaşar Kemal’in ‘Hayat musluktan umut yaratmaktır.’ diye bir sözü var. Gerçekten bu sözü en çok hissettiğimiz günler yaşıyoruz. 6-7 aydır bir gazete manşeti duruyor ortada tek delil. Ve bizim arkadaşlarımız yargılanmıyorlar Can ve Erdem. Bunun için bile umudumuzu artırmalıyız” diye konuştu. Ali Kırca ise “Özellikle Can’ın yazmakta olduğunu bildiğimiz ve çok merakla beklediğimiz kitabını yazabilmesi için daktilo ya da yazıcı bilgisayar talep ediyoruz” dedi. Livaneli, Kırca ve Özgentürk tutuklu gazeteciler için “Ey özgürlük” türküsünü söyledi.

Umut Nöbeti’ni bugün Ortak Yaşamı Güçlendirme Vakfı Kuruluş İnisiyatifi Başkanı Yusuf Doğan ile vakıf üyeleri ve Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer ile dernek üyeleri devralacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler