Ünlü şef Türkiye’de restoran açacak

Yarı Alman yarı Türk babaannesinin yanında şef olma yolculuğuna başlayan Michael Riemenschneider, Karaköy, Levazım ve Bodrum’da restoran açacak

Yayınlanma: 29.01.2020 - 16:19
Abone Ol google-news

Pierre Gagnaire, Michel Bras ve Gordon Ramsay gibi dünyanın önemli şeflerinin yanında yetişen ve bugüne kadar 2 ve 3 Michelin Yıldızı’na sahip restoranlarda çalışan Alman Şef Michael Riemenschneider, artık Türkiye’de. Şef onur madalyasına da sahip Riemenschneider, Karaköy, Levazım ve Bodrum’da ‘Spektr by MR’ ve ‘Atelier Celine’ adlı restoranlarını açmaya hazırlanıyor. 

Şef olma yolculuğunda büyük katkısı olan yarı Alman yarı Türk olan babaannesinin tariflerini, Alman ve Fransız mutfağından esinlenerek kendi yorumuyla hazırlayacağını belirten Riemenschneider; esin kaynağı hakkında da şu açıklamaları yapıyor: “Annem iyi yemek yapamadığı için zamanımın çoğunu babaannemin mutfağında geçirirdim. O bana göre hem eşsiz bir aşçı hem de mutfak uzmanıydı. Onun mutfağında hiçbir şey ziyan olmazdı. Çileği kullanıyorsa yeşil saplarını da değerlendirir, malzemesi et ise hiçbir parçasını boşa harcamazdı.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler